изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:13 EEST
Депутатите в Рим превърнаха във фарс вота за президент    
По света Сериозността на политическата криза в Италия вчера не попречи на някои от депутатите да превърнат избора на президент във фарс. В подадените бюлетини при първо и второ гласуване в четвъртък присъстваха имената на порноактьори, красавици, измислени образи от филмовия екран и имена, свързани с футбола.

След двете гласувания, които не дадоха резултат, председателят на парламента Лаура Болдрини най-сериозно уточни, когато четеше имената на потенциалните кандидати за президентския пост, че Роко Сифреди / Rocco беше предложен за президнт на Италия - 18.04.2013 порноактьорът Роко Сифреди "не отговаря на изискванията за поста" (той е на 47 г., а кандидатът трябва да е минимум на 50), предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

В подадените бюлетини при първо и второ гласуване в четвъртък присъстваха имената на порноактьори, красавици, измислени образи от филмовия екран и имена, свързани с футбола.
 
Валериа Марини Valeria Marini бе предожена от Берлускони за президент на Италия - 18.04.2013Сред шеговитите предложения са още съпругата на Силвио Берлускони – Вероника Ларио, както и известната с палавите си роли Валериа Марини.
"Зная, че става дума за шега, но въпреки това съм поласкана", коментира втората пред медиите.
 
Докато течеше четенето на имената от бюлетините, депутатите се заливали от смях. Един от шегаджиите вписал и Рафаело Машети – филмов герой на аристократ, игран от любимия на италианците актьор Уго Тоняци. Доколкото италианците са луди по футбола, беше неизбежно да се появи и име, свързано с популярната игра – честта се падна на Джовани Трапатони - бивш треньор на скуадра адзура, бе предложен за президнт на Италия - 18.04.2013 бившия треньор на скуадра адзура Джовани Трапатони.

При второто гласуване имаше над 400 празни бюлетини. Мнозинството от депутатите са гласували с празна бюлетина, за да спечелят време за консултации тази нощ за изработване на нова стратегия.
 
Тази сутрин за третото гласуване също ще се изисква мнозинство от две трети (672 гласа - две трети от 1007 парламентаристи и представители на регионите, които избират държавния глава), за да бъде избран президент. На четвъртото гласуване, обаче, вече е необходимо само обикновено мнозинство, така че депутатите могат да изчакат дотогава, за да имат по-голям шанс да прокарат кандидата си.

Италианските левоцентристи ще си изберат нов кандидат за президент, след като фаворитът за поста - бившият синдикалист и председател на Сената Франко Марини, не събра необходимото мнозинство от две трети, предаде ДПА, като се позова на лидера им Пиер Луиджи Берсани.

Мандатът на сегашния президент - 87-годишния Джорджо Наполитано, изтича на 15 май. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Депутатите в Рим превърнаха във фарс вота за президент | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди