изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 09:25 EEST
ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА СТУДЕНТИТЕ ОТ КУЛИНАРНА АКАДЕМИЯ HRC    
Новини

За трета поредна година Кулинарна академия HRC към ВУМК участва в Националната кулинарна купа на България, състезание, организирано от Българската асоциация на професионалните готвачи /БАПГ/, чието тазгодишно издание се проведе на 19 и 20 Април в Пловдив.



Студент на Кулинарна академия HRC се представи по традиция в секция „Сладкар“ под ръководството на шеф Едуардо Кортес, преподавател в първи семестър на академията. Тази година студентът Мартин Обретенов, изгради скулптура над 1 метър от белгийски шоколад под наименованието „Забава в кухнята“, комбинирайки тъмен и бял шоколад, темперирани с различни професионални техники. Мартин представи също торта Пасифик и три вида шоколадови бонбони, сред които бонбони „Ябълков щрудел“ и шоколадови бонбони с цветовете на българското знаме. Участието и тази година бе възможно благодарение на спонсорството на Пуратос България, които осигуриха нужното количество шоколад за участието на уникалното за България училище в категорията „Сладкар на България”.

На Мартин Обретенов бе присъдено трето място в категорията, а Сладкар на България 2013 стана абсолвент на Кулинарна академия HRC – Александър Иванчев, при когото призът в категорията отива за втори път. Александър бе заложил на традиционните български продукти в своите шоколадови творения, изграждайки скулптура от шоколад с български шевици и приготвяйки шоколадови бонбони с пълнежи от халва и виолетки.

Титлата „Готвач на България 2013“ грабна 19-годишният Антонио Иванов, ученик от Професионалната гимназия по туризъм в София, който спечели журито с импровизация и налагане на нов стил в гастрономията в конкуренция с 15 от най-именитите майстори готвачи в България.

За „Кулинарен отбор на България 2013“ журито определи екипа на Гранд хотел „София“ под ръководството на шеф Жоро Иванов, председател на Евро-Ток България.

Международно жури за първи път се включи в оценяването на събитието в различните състезателни категории с експерти от Англия, Испания, Италия и Норвегия. Общо над 60 готвачи, сладкари, пицари и карвинг декоратори участваха в най-голямото за България кулинарно състезание в Пловдив. НДТ

 


Сходни връзки

ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА СТУДЕНТИТЕ ОТ КУЛИНАРНА АКАДЕМИЯ HRC | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди