изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:54 EEST
СИЯНА ФУДУЛОВА: ИМАМЕ НУЖДА ОТ СЪГЛАСИЕ, ЗА ДА ВЪРНЕМ ДОСТОЙНСТВОТО В ОЧИТЕ НА ХОРАТА    
Интервюта Сияна Фудулова, областен лидер на БСП в Добрич и кандидат за депутат в 42-то Обикновено Народно събрание от листата на БСП

 

- Г-жо Фудулова,  лидерът на БСП Сергей Станишев сподели, че очаква реванш на предстоящите избори. Ще има ли съществен дял партийната организация на Добричка област в този евентуален предстоящ акт на завръщане на БСП във властта?

-  Предстоящите избори, не само за нас, но съм убедена и за повечето хора, са от съдбовно значение и никак не е пресилено това, което казвам. Ако се обърнем назад - само преди няколко месеца - какво се случи – ще видим, че Борисов и воденото от него правителство си отиде след масови гладни бунтове. За четирите години в управление на ГЕРБ се превърнахме в рекордьор по обедняване. Колко от нас живеят на ръба на оцеляването!? Къде е българският бизнес – смазан от кризата, смазан и от държавата. Колко още можем да издържим на това!?

В този дух реваншът ще е за хората на България, а не само за БСП. Неслучайно и нашата кампания е под надслов “Да върнем държавата на хората”. И това е истинската ни мисия. Без съмнение ние социалистите от Добрич ще допринесем за възвръщането на справедливостта.

Знаете ли, ... на всички наши срещи сега това е и основният мотив. Хората страдат от липсата на справедливост. Справедливост за достойно заплащане на труда, справедливост, защото не можеш да си намериш работа или пък справедливост, защото бизнесът ти е смачкан дали от кризата, или от държавата.

 

- На кои избиратели ще разчита БСП на идващите избори за народни представители?

- Нашата кампания е открита. Тя е лице в лице с хората, защото точно на тези избори ние имаме шанс да направим промяна. Промяна за справедливост, промяна за перспектива и най-вече социална промяна, която да бъде усетена от всеки един от нас. В кампанията ние търсим гражданския диалог и разчитаме на активността на гражданското общество. Неслучайно един от главните ни ангажименти към обществото е диалогът. Предлагаме извънреден цикъл на диалог между местната власт и Народното събрание, да включим граждански експерти за наблюдение на дейността на регулаторните органи и в държавните и общинските комисии за обществени поръчки.

 

- Какви са акцентите в програмата на БСП в Добричка област, които са пряко в интерес на Добруджа и добруджанци, които по традиция, като че ли сме в периферията в дейността на досегашните правителства?

- Където и да пътувам в нашия край не ме напуска усещането, че някак сме встрани и позабравени. Погледнете само пътищата, които ни водят към Добрич. Дори и управлението на ГЕРБ, което зарови бъдещето ни в асфалт забрави за Добрич. В програмата ни ясно са залегнали приоритети, които се отнасят и за нашата област. Това ясно и категорично се отнася за държавни помощи за подпомагане на слабите звена в селското стопанство, което е водещо в нашата област. Става дума за производството на плодове и зеленчуци. Отидете на среща в Каварненско и Шабленско и този въпрос веднага ще прозвучи. Ние с вас ясно си спомняме какво се отглеждаше там. Следващата мярка е по отношение на животновъдството. Тук държавата трябва да има също ясна политика и ние не еднократно сме я разисквали. За всеки е ясно, че без държавна намеса няма да възродим този сектор. Затова ангажиментът на държавата в този сегмент ясно е разписан в нашата програма. В програмата ни са приети мерки за развитие на преработвателния сектор в селското стопанство и осигуряване на достъп до пазара на дребните и средни селскостопански производители чрез инвестиции в общините.

По отношение на нашето Черноморие и с цел запазване на нашия туристически продукт и неговото развитие ние предвиждаме незабавно спиране на незаконните и в разрез с обществения интерес процедури по Черноморското ни крайбрежие. Ще въведем постоянно наблюдение и контрол върху управлението на държавните имоти по крайбрежието. Тук с много ясен акцент казвам, че главна и приоритетна задача за нас е пълната и безусловна забрана на проучването и добива на шистов газ чрез хидравлично разбиване.

 

- А какви са конкретните действия, които ще предприемете за задържане на младите хора в областта?

- В този критичен за държавата ни момент политиката ни е насочена в съответствие с националните задачи – солидарност и помощ във времената на тази безкрайна за нас криза.

Предлаганата от нас политика е в интерес на огромното мнозинство хора, а това са най-вече младите хора, които търсят спасение с билет за чужбина. Предлагаме национална младежка политика, основана на достойно и качествено образование и държавни гаранции за младежка заетост. Много е важно по отношение на младите хора е да се обединим без партийни пристрастия. Нашето виждане е, че на всеки млад човек трябва да се предложи работа или обучение за заетост не по-късно от четири месеца след завършване на образованието.

Специално за младите хора и за хората с увреждания предвиждаме създаване на заетост чрез нови програми за тези групи. Средствата, които ще бъдат заделени от държавния бюджет и от европейско финасиране ще бъдат поне 100 млн. лв. годишно.

 

- От началото на прехода традиционно добруджанци се интересуват няма ли най-после да се създаде добруджанско лоби в парламента, независимо от политическите убеждения на депутатите от Добричка и Силистренска области, а защо не и от други региони. Какви са идеите на социалистите в тази посока?

- Знаете ли, в мандата на прословутата и толкова охулвана Тройна коалиция ние, хората, които бяхме избрани, постигнахме съгласие за развитието на нашата Добричка област. През изтеклите четири години, обаче това съгласие беше зачеркнато в полза на постигане на лични амбиции и ангажименти от страна на депутати от ГЕРБ. Няма населено място в областта, в което да са виждали очите на депутатите си и тези депутати да са решавали обществени проблеми. Напротив. Със сила и реваншизъм са подхождали към решаването на ежедневните проблеми на хората. Аз като човек добруджанец ще участвам и подкрепям всяка една инициатива, която е полезна за моя край.

Наистина имаме нужда от съгласие. Съгласие за решаване на проблемите, съгласие за развитието на нашия край, съгласие за постигане на общи цели.

За да възвърнем достойнството в очите на хората!

Платена публикация

 


Сходни връзки

СИЯНА ФУДУЛОВА: ИМАМЕ НУЖДА ОТ СЪГЛАСИЕ, ЗА ДА ВЪРНЕМ ДОСТОЙНСТВОТО В ОЧИТЕ НА ХОРАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди