изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:00 EEST
ВРЪЧВАТ ДИПЛОМИТЕ НА АБСОЛВЕНТИТЕ ОТ БАКАЛАВЪРСКАТА ПРОГРАМА В АЛБЕНА    
Образование

Официалната церемония по връчване на дипломите на абсолвентите от випуск 2012 на бакалавърска програма „Мениджмънт на хотелиерството и ресторантьорството„ – Албена ще се проведе на 29 април, съобщиха от учебното заведение.



Оттам припомниха, че БП-МХР- НБУ- Албена e  единствената в страната програма със заложени в учебния си план задължителни стажове след първи, втори, четвърти, шести и осми семестър в секторите - хотелиерство и ресторантъорство. Те са подчинени на теоретичния и практически материал, който е преподаван през семестрите и подчинен изключително на основната цел на програмата, а именно качествена професионална подготовка на студентите , осигуряваща им бърза  реализация по специалността след завършване на обучението. От 1997 година до момента, основен партньор по стажовете на студентите и седалище на основната учебна база в България на двете програми- бакалвърска и магистърска, е „Албена” АД.  До момента задължителни стажове, чрез сключване на трудови договори с фирмата са преминали над 300  студенти от всички випуски. От  тях „Албена” подбира като свой бъдещ мениджърски персонал студентите, които са готови да останат след завършването си на постоянни трудови договор и са преминали няколко стажа в структурите на фирмата. През 2013 година 16 от водещите обекти на фирмата се управляват от вече завършили или в последен курс студенти на образователната структура.

През новия туристически сезон интересът е насочен и към бързо развиващите се голф игрища в районите на Каварна и Балчик, които ще развиват висококатегориен ресторантъорски и хотелиерски бизнес, необходим за студентите ни от магистърската програма по „ Управление на луксозното хотелиерство”

От 2005 година до момента са сключени стажантски договори със заплащане, настаняване, изхранване и поет транспорт с френската фирма “Restoleil”. Над 150 студенти са били ангажирани от нея, като в момента в 5 от обектите им работят на мениджърски позиции.

От 2007  година подписваме стажантски договори и изпращаме наши студенти и във фирма-“ Vacanciel” , която разполага не само с ресторанти , но и с хотели в цяла Франция. За този период са реализирани над 500 стажа от програмата. Сега в  6 от обектите им работят на трудови договори завършили студенти от програмата, подбрани след стажовете от фирмата. От 2008  година учебното заведение има и нов партнъор , фирма “MMV”- който приема на стажове студенти само от  трети и четвърти курс, с подписани стажантски договори с по-високо заплащане и за по-отговорни позиции в хотели и ресторанти. От 2011 година фирмата е започнала да приема и студенти от 1-ви и 2-ри курс на програмата на зимни и летни стажове. Само за периода 2011/13 година през обектите й са преминали над 150 стажа. От 2008 година се работи и с обект, тип апарт хотели в Ница, чиито търговски директор е бивша студентка на колежа в Албена. До момента през този обект са преминали 60 стажанти. От тази година стартира и проект за стажове в гастрономически ресторанти.

Партньорство учебното заведение има и с бюрото по труда на провинция Бавария в Германия. До момента в Германия са преминали стажове 60 студенти, изучаващи като първи чужд език- немски.  Предстоят подписване на договори за стажове с Луксембург, Швейцария и Белгия, ориентирани към управление на висококатегорийни обекти за  Магистърската програма.

От учебното заведение подчертават, че 87.7% от завършилите студенти са утвърдени специалисти в ресторантъорството, хотелиерството и свързаните с него отрасли  в България, а 3.4% заемат мениджърски длъжности в хотели и ресторанти във Франция.Приблизително 2% от студентите , от завършилите досега випуски, намират реализация в различни хотелски вериги по света, а2.4%, продължават обучението си по света. НДТ

 


Сходни връзки

ВРЪЧВАТ ДИПЛОМИТЕ НА АБСОЛВЕНТИТЕ ОТ БАКАЛАВЪРСКАТА ПРОГРАМА В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди