изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-10 @ 06:49 EEST
ВСС освободи Николай Кокинов от поста градски прокурор    
Новини

ВСС на извънредно заседание освободи Николай Кокинов от поста градски прокурор, предаде репортер на БГНЕС.



На извънредно заседание днес се събраха 16 от членовете на ВСС. С 16 "за", без против и въздържали се кадровиците приеха молбата на Кокинов. Днес стана ясно и че на 13 май Кокинов трябва да се яви пред Етичната комисия на ВСС, за да бъде изслушан във връзка със скандалния запис между него, Бойко Борисов и Мирослав Найденов. Етичната комисия към Висшия съдебен съвет (ВСС) взе решение днес да се самосезира и да направи проверка. Най-вероятно на 13 май след изслушване на Кокинов и след обсъждане на материалите, комисията ще излезе с решение по случая. Същевременно Кокинов е депозирал оставката и като магистрат – това е докладвано в комисията от Соня Найденова и е имало дебати.

БГНЕС припомня, че Висшият съдебен съвет изразява своята загриженост за начина, по който информацията в скандалния записи на разговор между Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов рефлектира върху общественото доверие в съдебната власт. Тримата участници в скандалния разговор ще бъдат извикани на разпит. Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов ще трябва да отговорят на въпроси водили ли са този разговор. Подалият оставка градски прокурор на София Николай Кокинов няма да се размине само с оставка като началник – готви се предложение за неговото дисциплинарно уволнение от съдебната власт изобщо.

Преди три дни стана ясно, че Бойко Борисов лично е взимал противозаконно резултати от прокурорски проверки преди да са обявени от прокуратурата. Това стана известно от един от записите, които бяха разпространени до медиите. Борисов получава данните от прокурорските проверки лично от вече отстранения скандален прокурор Николай Кокинов.

Пред БГНЕС юристи съобщиха, че Бойко Борисов е съучастник в престъпленията на Николай Кокинов по чл. 288, в който се казва, че този, който възпрепятства наказателно преследване на друго лице, се наказва с лишаване от свобода от 1 до 6 години. Те са категорични, че Бойко Борисов е взимал противозаконно резултати от прокурорски проверки, преди да са обявени от прокуратурата. /БГНЕС

 


Сходни връзки

ВСС освободи Николай Кокинов от поста градски прокурор | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди