изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:15 EEST
Три мацки бягат от скуката към морето в "Джулай"    
КултураНов морски бг филм с приключенията на три хипарки тръгва по кината от май. В "Джулай" звучи музиката на Васко Кръпката. В главните роли са Параскева Джукелова, Касиел Ноа Ашер, Яна Титова, Ованес Торосян, Филип Аврамов, Ицхак Финци, Стефан Щерев, Полин Лалова, Димитър Терзиев, Кирил Ефремов.

Лентата проследява историята на приятелките Дана и Джу, които след дълга раздяла решават да се отправят на лудо пътешествие, за да си припомнят хубавите летни дни и да посрещнат „Джулай морнинг“ на морския бряг. По пътя към тях се присъединява Лили и купонът започва – пътуване, музика, море, смях. Но дали всичко може да бъде като преди 20 години? Идилията е разрушена, когато местен полицай ги моли да напуснат плажа, а нахални мутри и незабравени конфликти помрачават почивката им. Въпреки всичко между трите жени се възражда истинското приятелство и те посрещат с танци и неподправена радост изгрева на 1-ви юли. Скоро обаче една неочаквана среща ги изправя пред дилема – дали да позволят да бъдат жертви, или да поемат справедливостта в свои ръце. Решението ще преобърне живота им завинаги.

Режисьорът Кирил Станков споделя, че идеята за сценария му хрумна след няколко месеца, които прекарва в България след дълъг престой в чужбина. След отсъствие за повече от десетилетие, той открива напълно променени култура и ценности. Разбира, че много хора от неговото поколение не могат да намерят своето място в новото общество, в което парите са всичко, а размерът на бюста е мерило за красота.

"Години след падането на комунистическия режим донесоха насилие, профанщина, корупция и изгубени надежди. Някои се опитаха да намерят по-добро място, отивайки в чужбина, но мнозина не намериха онова, което търсиха - споделя той. Някои се завърнаха обратно в България, надявайки се отново да намерят приятели и спокойствие, но откриха, че за годините, прекарани в чужбина, те са станали чужденци в собствената си страна."

Историята на филма, отчасти базирана на реални хора и събития, разказва за три самотни жени, които се опитват да избягат от арогантността и пошлостта в едно забравено село на брега на Черно море. Идилията продължава прекалено кратко - престъпността, насилието и корупцията настигат трите жени дори и в това отдалечено, пусто място. Конфликтите от миналото и несподелените тайни заплашват крехкото им приятелство. За разлика от много хора, те решават да не се предадат. Развръзката на тази история е толкова абсурдна, колкото и времето, в което живеем. "„Джулай“ не е песимистичен филм. В него има смях, приятелство и надежда. И доброто – поне за кратко - побеждава", обяснява Станков.

Галапремиерата на Джулай, който е продукция на Гала филмс, а разпространяват А плюс синема, е на 8 май в Cinema City Mall of Sofia.

http://dartsnews.bg

 


Сходни връзки

Три мацки бягат от скуката към морето в "Джулай" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди