изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-11 @ 09:18 EEST
Египетски хороскоп    
Хороскоп Чертите, които определят характера и съдбата на човека, древните египтяни скрили в своята Книга на мъртвите. Чрез нея жреците казвали какъв ще бъде всеки чак до смъртта си, а както е известно, те вярвали, че животът е само подготовка за нея. Мъдреците никога не се опитали да вникнат по-далече от това, което е предначертано в книгата, смятайки, че е грешно човек да се меси в божествените дела. Египетстият хороскоп изчезва през XV век пр. Хр., когато фараон Аменхотеп IV (Ехнатон) се отказва от многобожието и провъзгласява за единствен бог Атон - бога на слънчевия диск. Но знаците, които жреците разпознавали, не са изчезнали и до днес. Представяме ви първата част на Египетския хороскоп.


Озирис
(22 юли - 2 август)

Озирис е благодетелят на човечеството, открил е извора на Нил, научил е египтяните на земеделие и им дал законите за живота.
Ако сте се появили на бял свят под неговия знак, вие всъщност сте родени под знака на искреността. Вие сте ярка и колоритна личност, педантична, но и отличен организатор. Заложено ви е да сте интелигентен и образован човек, с чувство за хумор и дар слово. Обичате дискусиите и често спорите дори за удоволствие.
Недостатък ви е липсата на такт - можете лесно да обидите хората около вас с необмислените си забележки. Характерът ви е непостоянен, поддавате се на моментни настроения.
Добре сте с финансите, харчите с разум, умеете да пестите.
В личните отношения Озирис ви е нарекъл голямо семейство, вие сте лоялен партньор и добър родител. Подхождате си с Баст, Хнум и Изида. Добри отношения можете да имате и със Сохмет, Сет, Хатор и Гор. Пазете се от Анубис и Амон.

Птах
(3 август - 22 август)

Птах е създател на първите осем бога, света и всичко в него - животните, растенията, хората, градовете, занаятите, изкуствата.
Ако сте родени под неговия знак, вие живеете с усещането, че сте неразбрани. Външно сте самоуверени и агресивни, но вътре в себе си сте консервативни и старомодни. Въпреки това сте лъчезарни, привлекателни и осъзнавате физическото си излъчване. Имате многобройни достойнства - находчиви, спретнати, организирани, точни, решителни и много прями. Негативни качества - догматизъм, егоизъм и прекалена рязкост. Самоуверени и самовлюбени, лесно се поддавате на ласкателства и измами. Мислите, че винаги сте прави, а няма как да е така.
Умеете да боравите с пари, харчите само за суетата си.
Птах привлича окото и кара околните или да го обичат, или да не могат да го понасят. Подхожда си с Упес, Непри и Изида. Добри отношения с Маат и Нун. Не се понасят с Анубис, Сохмет и Мут.

Тефнут
(23 август - 30 август)

Тефнут е богиня на влагата. Нейното земно превъплъщение е лъвицата. Нейното огнено око изгаря враговете на великия бог.
Родените под знака на Тефнут са интелигентни, откриватели и умеят да мамят. Те са общителни, разбират се с всички, решават сложни проблеми и лесно се учат. Харесват се на всички околни.
Сред отрицателните им качества са усещането за превъзходство над околните, липсата на уважение към останалите, скритата им ревност, която се проявява всеки път, когато някой получи нещо, което самите те искат да притежават. Обидите и обвиненията не ги засягат - Тефнут не може да си представи, че някой ще каже нещо лошо за нея или за безупречното поведение и външност.
Хората от знака са стиснати - броят парите си до стотинка.
Силно привлекателни са за Мафдет и Изида. Упес, Нун, Мут, Бену и Непри ги търсят, тъй като се облагодетелстват от многостранните им умения. Лоши отношения с Таурт.

Амон Ра
(31 август - 22 септември)

Амон Ра е бог на слънцето. Жена му е Мут, богиня на небето, а синът му е Хонсу, бог на Луната. Заедно са Тиванската Триада.
Родените под знака на Амон имат богата фантазия, любознателни са и винаги държат да знаят какво става наоколо. Готови са да се намесят за решаването на чужди проблеми, обичат да се притичват на помощ, препоръките им са уместни и разумни. Те са умни, начетени и жадни за знания. Имат силна памет и от тях излизат отлични лингвисти. Умеят да убеждават, с удоволствие се включват в дискусии и спорове. Със своята приветливост и самоувереност лесно печелят съмишленици, затова се славят като отлични политици и оратори. Негативното им качество е, че са коварни и понякога нечестни. Не изпускат възможността да приберат лесни печалби или да надхитрят противниците си.
Родените под този знак обикновено се женят рано. Добри връзки със Сохмет, Изида и Хатор. Озирис, Хонсу и Хапи не ги понасят.

Мут
(23 септември - 1 октомври)

Мут (майка) е богиня на небето, жена на Амон и майка на Хонсу, бога на Луната. Била е владетелка на езерото Ашеру около Тива.
Ако сте роден под знака на Мут, вие сте най-обидчивият човек на планетата. Но сте и почтени, интелигентни и праволинейни хора. Имате силно развито чувство за лоялност и страст към честната игра и справедливостта. Умеете да се спогаждате с околните. Освен това сте много привлекателни, излъчвате магнетичен сексапил.
Вие сте добри приятели, понякога защитавате чуждите интереси по-активно от вашите собствени, заради което се случва да си патите.
Негативното ви качество е гневът. Но той идва бързо и бързо си отива. Отдадете ли се на кауза, в която вярвате, обикновено печелите. Винаги сте справедливи и никога не завиждате. Мут е добър съдия, от нея излизат чудесни водачи. Не ламти за пари.
Тази зодия е много семейна - спогажда се с Бену, Упес, Маат, Мафдет, Тефнут и друг Мут. Не се разбира с Птах, Ихи и Нун.

Хапи
(2 октомври - 22 октомври)


Хапи е бог на Нил, творец на влагата и реколтата, божество на космоса. Празникът му е в началния прилив на голямата река.
Хората, родени под този знак, са подвластни на верността и безпокойството. Възгледите им са непоклатими и много често са борци за благородни каузи. Ненавиждат несправедливостта и измамата, винаги помагат на ощетените.
Никога не заобикалят проблемите и са готови да изслушат всяко чуждо мнение, за да вземат справедливо решение.
Хапи вдъхва доверие, изтънко познава характерите и преценява с поразяваща точност другите. Негативната му черта е неговата злопаметност, ако бъде измамен, никога не прощава измяната. Не трупа имане, щастлив е с парите, които печели, но харчи понякога за излишни глезотии и лукс.
Хапи е добър и любящ родител.
Има много обожатели, но и високи изисквания. Разбира се с Гор, Сет, Амон, Хонсу, както и със Сохмет, Хнум, Анубис. Конфликти с Изида, Хатор и Озирис.

Гор
(23 октомври - 3 ноември)

Гор е богът на изгряващото слънце. Майка му Изида го скрила в блатата от злия му чичо Сет. Щом пораснал, Гор убил лошия бог.
Представителите на знака са честни, внимателни, отзивчиви и са известни преди всичко с дарбата си на умиротворители. Мразят кавги, правят всичко възможно да помирят враждуващите. Непоколебимо вярват в справедливостта, закона и порядъка. Почти винаги се радват на популярност в обществото, обичат компаниите, както и работата в екип. Големи защитници са на хуманитарните каузи. Имат тънко чувство за хумор, градят блестящи кариери в шоубизнеса или изкуствата.
Сред негативните им качества е, че често са твърде лековерни и измамниците се възползват от тях. В материално отношение богът на изгряващото слънце е богат, но в същото време щедър. Къщата му е луксозна.
Хората от знака имат много връзки, но задомят ли се, остават верни само на една половинка. Разбират се с Хатор, Анубис, Хапи и Сет. С Баст - никога.

Себек
(4 ноември - 21 ноември)


Себек е бог на водата и разливането на Нил, изобразяван често с глава на крокодил (неговото свещено животно) и тяло на мъж.
Това е знакът на почтеността, простотата и силната воля. Хората, родени под влиянието на Себек, са учтиви, устойчиви и смели и заловят ли се за работа, се отдават изцяло.Външно може и да изглеждат небрежни веселяци, но вътре в себе си са сериозни и стабилни хора. Способни са да работят неуморно и с невероятно търпение, от тях излизат чудесни учители. Негативната страна на знака е, че отдаде ли се на слабостите си, може до самозабрава да гони удоволствията.
Понеже е сговорчив, той търпи недомислията на своите приятели. Вярно, понякога е избухлив, но не обича разправии и приема оправданията на околните. Себек е щедър, но е сигурен, че всичко ваше е и негово и домът ви му принадлежи.
Животът му е щастлив, ако го сподели с Упес, Хатор, Маат, Мафдет, Непри, Хнум, Изида и Хонсу. Не се разбира с Тефнут.

Сохмет
(22 ноември - 30 ноември)

Бог Сохмет охранява източната граница и се бори с враговете на Египет. Носи дълга дреха, две пера, има дълга коса и брада.
Родените под неговия знак са очарователни, но в същото време безкрайно прями, умеят да изричат мислите си, така че и най-големият им враг се отказва от спора.
Изглеждат сдържани, но лесно избухват. Това не е проблем, защото умеят да запазват самоконтрол, както и да печелят приятели и популярност.
Обикновено са патриархални, не се скъпят за деца, близки и роднини. Ако се замислят обаче, те ще усетят, че Сохмет ги е впрегнал в работа и са си заслужили хляба.
Даже са го платили двойно. Той безумно много държи на парите и не ги харчи лесно. Щедър е само с тези, които обича. Когато е разтревожен, става рязък и обидчив. Понякога до степен да е направо нетърпим.
Сохмет изпитва привличане към Хнум, харесва Изида и Баст. Катастрофа е съюз с Озирис, не е добра и връзката с Хатор.

Мафдет
(1 декември - 20 декември)

Мафдет е богиня отмъстителка. Въплъщава се в образа на гепард. Нейните атрибути са палка и нож. Тя обаче помага на болните.
Родените под нейния знак са обаятелни, интелигентни, обичливи. Падат си по компании и многолюдни сбирки, с лекота завързват нови контакти, околните се чувстват добре в тяхното присъствие. Също така умеят да разчитат характерите и са търсени за съвет и мнение. Богинята е усърден и старателен работник, който е дарен с богато въображение и винаги има успешни хрумвания. Добре се справя в професията на писателя, журналиста или рекламиста.
Сред негативните качества на знака са крайната пестеливост, стигаща до стиснатост, както и постоянният стремеж към увеличаване на материалното състояние. В същото време хората от знака могат да са крайно наивни и да станат жертва на измама.
Те имат силно развито семейно чувство и дават всичко за близките си. Добра връзка с Непри, Ихи, Хнум, Изида, Гор, Маат, Птах, Мут и Себек. Кофти отношения с Упес, Нун, Хонсу, Бену.

Непри
(21 декември - 1 януари)

Непри е бог на зърното. Олицетворява семето, което покълва, израства и помага на умрелия да възкръсне за нов живот. Равновесие и упоритост бележат родените под неговия знак. Те са решителни, методични и упорити по отношение на работата. Надарени са да бъдат водачи - непреклонни и безкомпромисни.
Те не обичат да споделят, много ценят своята независимост, рядко се поддават на чужда воля или натиск отвън. Изглеждат мудни и спокойни, но ако разберат, че някой ги е подвел, могат грубо да избухнат и дори да изпаднат в сляпа ярост. Често са безумно инатливи и упорити, което води до конфликти. Не умеят да губят и ако това се случи - пазете се да не сте наоколо, гневът им ще ви помете като сламка. Хората от знака нямат чувство за хумор, забравете за закачките в тяхно присъствие. Те обичат традициите и категорично се придържат към утъпканите пътеки.
Разбират се с Мафдет, Упес, Птах. Да избягват Нун, Бену, Ихи.

Хнум
(2 януари - 19 януари)


Хнум е бог на плодородието. Помага при раждането. Той е създал човека от глина на грънчарското си колело. Има глава на овен.
Родените под неговия знак умеят да натрупват състояние, при това с много усилия и неуморен труд. Те са уравновесени, бавни, методични и търпеливи труженици, в същото време почтени и добри хора. Трудно променят своите възгледи, защото са упорити и се влияят от предразсъдъци. Вдъхват доверие и могат да заемат важни и отговорни длъжности. Те са хора на дълга до степен да прекалят понякога. Зад обикновената им външност се крият решителност, логичен ум и внушително ораторско майсторство. В смутни времена тяхната увереност и самообладание могат да възстановят нарушения ред. Винаги спазват дадените обещания.
Лошата им черта е неконтролируемият гняв, но им минава бързо. Хнум ще спечели, ако избере в брака Озирис или Сохмет. Може и Изида, Хонсу, Гор и Амон. Не се разбира с Хапи, Хатор и Сет.

Сет (20 януари - 1 февруари)

Сет е владетел на кражбите и цар на лъжите. Мрачният бог на разбойниците и бедствията носи от пустинята гибелен вятър.
Родените под неговия знак са силни, страстни, безстрашни. Те са бунтовници, колоритни и непредсказуеми личности, които предизвикват уважението на околните. Да се съжителства със Сет, е интересно, стига да се подчините на действената му природа. Жизнеността му е заразителна, винаги е център на вниманието. Има чувство за хумор. Той е неспокоен и дързък, не се бои да действа, но е крайно подозрителен и затова понякога се колебае или пък взема прибързани решения под напора на чувствата си. Когато хората от знака са гневни, говорят без задръжки. Пари, власт и слава са нищо, ако ги засегнете. “Настъпеният” Сет е по-отмъстителен и страшен от всичко, което можете да си представите.
Той се разбира с Гор, Хапи, Хонсу, Сохмет, Хатор, Озирис. Да се пази от Хнум и Баст, а най-големият му враг си остава Амон.

Маат (2 февруари - 17 февруари)

Маат е богиня на истината и реда. В задгробния съд на Озирис на едната везна слагали сърцето на умрелия, а на другата - нейна статуетка. Отвъд минавал онзи, чието сърце изравнява везните.
Родените под този знак са храбри, силни, властни и винаги непоколебими във възгледите и вярата си. Те имат силна воля, решителни са и вършат делата си с невероятна енергия и ентусиазъм. Маат е будна и съобразителна, а умът работи непрестанно. Има оригинална мисъл и е пълна с нови идеи.
Хората от знака обожават предизвикателствата, замесват се във всичко, което грабва въображението им. Готови са на рискове, мразят да се чувстват зависими от договори. За да успява, Маат трябва да е свободна да действа, както намери за добре. Но е припряна и има импулси, за които по-късно горчиво съжалява.
Макар да умеят да печелят пари, хората от знака са прахосници.
Щастливи са със Себек, Мут, Нун. Врагове - Непри, Амон и Ихи.

Анубис (18 февруари - 1 март)

Анубис е бог на умрелите. Смятал се е за съдия на боговете. Бил е главен бог в царството на мъртвите, където брои сърцата им.
Добродетелни и благоразумни, така могат да бъдат описани родените под знака на Анубис. Те са интелигентни, с добри обноски и предпочитат спокойния и мирен живот. Стремят се да не влизат в спорове и кавги, въпреки че иначе са интересни събеседници и умеят да се включват интелигентно в разговорите. Те са много чувствителни и се засягат от критиките. В работата си са квалифицирани, спокойни, имат добра памет. Мразят нуждата от спешни решения. Тези хора са добри дипломати, адвокати, продавачи, свещеници, защото умеят да общуват. Те са колекционери и обичат луксозния си дом и марковите си дрехи.
В любовта се радват на много обожатели. Но са верни партньори, ако имат брак с Хатор, Баст, Гор и Хнум. Разбират се със Сет, Изида, Хонсу или друг Анубис. Сохмет и Озирис ги притесняват.

Упес (2 март - 19 март)

Упес е богиня на пламъка, изгарящ враговете на боговете. Жена със змия на главата е нейният образ, рисуван в Древен Египет.
Ако сте родени под нейния знак - вие сте истински щастливци. Тя е символ на дълголетието, отличава се с изисканост и добри обноски, благоразумие и доброта. Кротката реч, внимателното държание и поведение са образец на дипломацията. Понякога изглеждат отчуждени от близките си и дори безразлични, но дълбоко в себе си ги обичат. Имат чудесен нюх към парите, умеят да сключват отлични сделки. Силно ги притеснява острата критика, но под комплиментите разцъфват. Коректни са и към враговете си. Почти винаги изглеждат във вихъра на някакво занимание, но внезапно могат да се уморят и да захвърлят всичко. Дълбоко вярват в способността си да оцеляват след всичко.
В живота се разбират с Нун, погаждат се с Мут, Себек, Мафдет, Ихи, Тефхут, Непри. Препирни имат със Сет, Маат и Бену.

Изида (20 март - 2 април)

Изида е съпруга на Озирис, която го съживила от мъртвите. На нея египтяните отдават възраждането на природата всяка година.
Ако сте родени под нейния знак, вие сте чаровен, великодушен, жизнерадостен и силен човек. За вас животът е движение, което никога не спира. Сред негативните ви качества са прекаленият егоцентризъм, ексцентричност, догматичност и изискването всички да ви се подчиняват. Вие сте горди, много прями. Искате съвършенство както от себе си, така и от другите. Поставяте си големи цели и много често ги изпълнявате. С вас е трудно да се съревновава човек. А ако се разгневите, можете да съборите дори къщата на противника си. Въпреки това обичате спокойствието и мира. Щом ви премине, обикновено прощавате на враговете си.
Действате умерено, не сте прахосници, но не сте и скъперници.
С Амон образувате непоклатим съюз, добър е и с Изида, Барт, Сохмет, Сет, Озирис, Хонсу. Не се захващайте с Хапи и Хнум.

Ихи (3 април - 19 април)

Ихи е бог на музиката и син на Хатор и Гор. Изобразяван е като дете с лира в ръцете. Той е горд и роден под знака на щастието.
Ако сте от тази зодия, вие сте самоуверен, интелигентен и много схватлив човек, който умее да се възползва от възможностите дори те да са се появили съвсем неочаквано. Най-вероятно сте и много амбициозни. Трудно понасяте глупаците около себе си и често твърде прибързано и остро реагирате на всичко, което ви дразни. Това е и негативното ви качество - хич ви няма в дипломацията и такта. Ако почувствате доверието си измамено, ставате язвителни и е възможно никога да не простите обидите. Мнението ви се цени високо от околните. Ако не внимавате, можете да допуснете и големи грешки, тъй като сте самоуверени.
Заради независимостта си хората от знака често остават сами завинаги. Добър съюз имат с Мафдет, Тефнут, Птах. Упес, Себек и Нун са им приятели. Избягвайте Непри, Мут и Маат.

Баст (20 април - 1 май)

Баст е богиня на радостта и веселието. Египтяните я изобразявали като жена с глава на котка. Нейният верен атрибут е лирата. Родените под знака на Баст са философи, мъдри политици и смели финансисти. Те са дълбоки мислители и най-загадъчните личности. Притежават вродена мъдрост и склонност към мистиката. В същото време са изискани, обичат хубавите книги, хубавата храна, музиката и театъра. Разчитат предимно на собствените си преценки и най-често излизат прави. Животът на хората от знака или завършва с пълен триумф, или трагично. Макар по природа да са скептични, те не демонстрират своето недоверие. Когато някой им пречи на пътя, съвсем безскрупулно могат да се отърват от него. Определено са непредвидими. Нямат проблем с парите, стига да не играят хазарт. Не им върви. Най-подходящите им партньори са Хнум, Озирис, Изида, Сохмет, Анубис, Хатор, Хапи. Винаги трябва да се пазят от Сет и Хонсу.

Тот (2 май - 20 май)

Тот е едно от най-главните божества, помощник на Амон. Той играе важна роля при определянето на ценността на душата.
Родените под неговия знак са мъдри, интелигентни и невероятно живи личности. Те постоянно градят планове и търсят начин да се възползват от безграничните си умения. Те са задълбочени мислители, обичат да медитират, да разсъждават върху живота. По няколко пъти в живота си те смъкват някоя от прословутите си змийски кожи и променят напълно своите интереси или професионална насоченост. Но са добри организатори, имат чудесни делови способности и обичат предизвикателствата. Освен това рядко грешат. Радват се на добри финанси, но не бива да играят хазарт. Те са най-големите комарджии в целия зодиак.
Понеже са красиви, тези хора са вечно обградени от обожатели. Добра връзка имат с Непри, Ихи, Птах, Мафдет, Бену, Нун, Тефнут и Мут. Не им върви, ако имат връзка със Себек и Маат.

Хонсу (21 май - 30 май)

Хонсу е бог на Луната, на времето и неговото броене. Рисували са го като юноша със сърп и диска на Луната на главата си.
Родените под неговия знак са изящни и пламенни натури, мили и приятни в обноските си, търсени и обичани от околните. Те са живи и общителни, обичат да са център на вниманието. Имат вроденото качество да са лидери, харесвани са заради своята честност и праволинейност. Те са красноречиви оратори и убедително печелят споровете и дискусиите, в които участват. Тяхна лоша черта е само избухливостта и макар да прощават лесно, когато са гневни, казват неща, за които после горчиво съжаляват. Имайте едно наум - те няма да опазят вашите тайни. Хората от знака обичат да пътуват из непознати земи. Лесно се приспособяват. Умеят да печелят пари, нямат проблеми.
Подходящи за тях са връзки с Маат, Нун, Птах и Хапи. Разбират се с Мут, Бену, Себек, Упес и Ихи. Не е така с Тефнут и Мафдет.

Бену (31 май - 20 юни)

Бену се появил на възникналия от водния хаос камък обелиск, с което започнало началото на сътворението на света. Той е чапла.
Ако сте родени под знака на Бену, вие сте ведра личност, популярна и много остроумна. Притежавате естествено изявен сексапил, макар да не сте особено красиви. Вероятно вие сте и проницателни, словоохотливи и приятна компания, въпреки че променливият ви характер често ви прави избухливи и резки. Бързо се влюбвате и бързо разлюбвате. Обичате физическите упражнения, бързи и гъвкави сте. Понякога се водите от импулси, което може “да ви изяде главата” - затова, че често мените мнението си, често губите уважението и вярата на околните. Можете да натрупате богатство. Склонни сте да послъгвате и да преувеличавате, но наричате това просто “въображение”. Най-подходящи партньори за знака са Маат, Мут, Ихи, Тефнут, Упес, Себек и Птах. Не се разбира с Мафдет и Непри.

Хатор (21 юни - 1 юли)

Хатор е богиня на небето. Почитана е като небесната крава, родила Слънцето. Изобразявали я с рога и уши на крава. В целия египетски хороскоп няма по женствен знак от този. Представителите на Хатор са справедливи, искрени, милостиви, артистични и истински творци. Лесно прощават чуждите грешки, отрицателните им черти са малко - свръхемоционалност, в малки дози песимизъм и някаква вътрешна затвореност. Тези хора не са особено дисциплинирани, но пък обичат децата и животните и понякога прекаляват с грижите за тях. Кротката им външност крие вътрешна решимост, на заплахите реагират страстно и твърдо. При спорове обикновено се отдръпват. Те обаче са много благородни, дават и последния си залък, пускат у дома непознат. Хатор предпочита изгодния брак, но след това обича страстно. Нейни подходящи партньори са Хонсу, Гор и Сет. В хармония е и с Изида, Амон и Анубис. Няма да е щастлива с Хнум и Хапи.

Нун (2 юли - 21 юли)

Нун е космическо божество. Заедно с жена си Нунет са първите богове, от тях идват останалите. Той е първородният воден хаос.
Ако сте видели белия свят под знака на Нун, вие сте човек на изкуството, имате силно развито въображение, артистична дарба и сте ценител на изящните неща в живота. Радвате се на лек характер и предпочитате да живеете в отморяваща и спокойна атмосфера. Ненавиждате раздорите. Хората от знака са кротки и сдържани, когато им допада компанията, могат да са забавни, великолепни домакини и интересни събеседници. Под светлините на прожекторите се представят блестящо. Често са много религиозни, вълнуват се от природата и вселената.
В живота може и да им върви с финансите, но имат склонност към разточителство и пилеят пари, без да мислят за бъдещето.
Най-добре се разбират с Маат, Бену, Амон, Себек и Упес. Не харесват Непри и Мут, а от Мафдет трябва да бягат далече.

www.trud.bg

ВАШИТЕ ХОРОСКОПИ ЗА 2013 Г. - ГОДИНАТА НА ЧЕРНАТА ВОДНА ЗМИЯ

СТАНЕТЕ ПРИЯТЕЛ В "ДОБРУДЖАНЦИ"

 


Сходни връзки

Египетски хороскоп | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди