изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:29 EEST
Кокинов признал за записания разговор с Борисов и Найденов    
Новини
Доскорошният градски прокурор на София Николай Кокинов е потвърдил уличаващия разговор с Бойко Борисов и Мирослав Найденов в Банкя. Това е станало в обяснение пред Върховна касационна прокуратура, пише в. "Преса".


Това е станало в обяснение пред Върховна касационна прокуратура, пише в. "Преса".

Кокинов засега е единственият от тримата събеседници, които са дали показания по проверката на ВКП за скандалните записи. Очаква се прокуратурата да разпита за скандалния разговор и Бойко Борисов и Мирослав Найденов.

Сред темите, които тримата обсъждат, е и как да уредят делото срещу Найденов за предлагане на подкуп.

Главният прокурор Сотир Цацаров вече коментира, че най-голямото нарушение на Кокинов е, че очевидно е издал на Бойко Борисов резултатите от проверката на прокуратурата за подслушването в МВР преди те да бъдат обявени публично.

В края на април Висшият съдебен съвет (ВСС) единодушно прие молбата за освобождаване на Николай Кокинов като градски прокурор на София, но не прие оставката му като магистрат. Той ще бъде изслушан в Етичната комисия в съвета заради изтеклите записи на 13 май.
Досега Бойко Борисов не е отрекъл, че разговорът се е състоял. Няколко пъти вече той изрази възмущението си, че го подслушват и в тоалетната. В неделя, в първото си от доста време интервю, по повод записа той каза следното:
"Аз не съм сигурен, че е направен. Може да е компилиран, може да е от различни разговори“.

Борисов дори предположи, че след празниците "ще се оформи борса за флашки и компрометираща информация".

Трима от четиримата обвиняеми за незаконното подслушване на политици и бизнесмени шефове на Специализираната дирекция на МВР - СДОТО са признали пред разследващите, че са използвали мобилните станции по устното разпореждане на бившия вече вътрешен министър Цветан Цветанов.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Кокинов признал за записания разговор с Борисов и Найденов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди