изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:09 EEST
Галъп: Паритет между БСП и ГЕРБ и лидерите им    
Общество

ГЕРБ получава 24%, БСП 23.6%, ДПС 7.1%, Атака 7% ДБГ 3.7%. Това сочат данните на Галъп три дни преди парламентарните избори. Почти същите данни бяха оповестени вчера и от друга авторитетна социологическа агенция Сова Харис - 20.9% за ГЕРБ срещу 20.4 на сто за БСП.



Вероятността ГЕРБ да бъде участник в следващото управление на страната е крайно малка или казано позитивно, направо е невероятно ГЕРБ да управлява. Това се казва в анализ на Андрей Райчев и Кънчо Стойчев публикуван в днешния брой на "Преса".

Като цяло тенденцията на загуба на подкрепа на ГЕРБ, към Борисов и Цветанов е безспорна за целия 4-годишен период и се запазва в предизборните месеци, като спадът е над два пъти, а при Цветанов е над 4 пъти.

Процесът на мобилизацията на електората на БСП е видим и тази партия е в кондиция да защити традиционния си максимум от 1 млн гласа. Съществен факт е и излизането й пред ГЕРБ по доверие / 26 % на 24%/ и личното надмогване на Станишев над Борисов макар и с 1 на сто - 28 на 27 на сто.

БСП има потенциал за победа на тези избори, но тя зависи не само от мекия електорат на ГЕРБ, но и от броя на хората, които ще гласуват за "червените" само за да свалят ГЕРБ.

ДПС е с традиционно стабилно присъствие, което му гарантира участие в следващия парламент с обичайната му позиция на бронзов медалист. Атака ще бъде участник и в следващия парламент. Движение България на гражданите има потенциал да влезе в парламента, но това ще изисква сериозна мобилизация на симпатизантите му, се казва в анализа на известните социолози. /БГНЕС

 


Сходни връзки

Галъп: Паритет между БСП и ГЕРБ и лидерите им | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди