изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:48 EEST
Президентът привиква на консултации партийните лидери до дни    
Парламент  До края на седмицата президентът Росен Плевнелиев ще свика на консултации лидерите на четирите партии, които влизат в следващия парламент – ГЕРБ, БСП, ДПС и „Атака“, научи „Монитор“. Държавният глава ще обсъди с Бойко Борисов, Сергей Станишев, Лютви Местан и Волен Сидеров евентуалните конфигурации за бъдещото управление на страната.

След това той ще издаде указ с датата за началното заседание на 42-ото Народно събрание, на което новите депутати ще положат клетва. Плевнелиев възнамерявал парламентът да удари първия звънец другата седмица. Преди това обаче ЦИК трябва да излезе с окончателните резултати от предсрочния вот.

По закон изборната администрация има време за това до четвъртък, но се очаква данните да са готови още утре. След това всеки кандидат, който е избран от две листи, трябва да се откаже от мястото си от единия район. До неделя пък ЦИК ще обяви поименно новите 240 народни избраници.

След първото заседание на парламента Плевнелиев ще стартира процедурата за съставяне на ново правителство – така наречената парламентарна рулетка, която се развъртя безуспешно след оставката на кабинета „Борисов“. По същия начин, ако след официалните резултати ГЕРБ останат първа политическа сила, те ще се пробват да съставят правителство. При неуспех президентът ще възложи мандат на вторите – БСП. Ако и те не се справят, последният шанс остава за една от другите партии в НС. Ако и тя не успее, ще трябва пак да ходим на предсрочни избори. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Президентът привиква на консултации партийните лидери до дни | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди