изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:13 EEST
Берое спечели Купата на България    
Спорт

Берое е новият носител на Купата на България след драматична битка и дузпи на финала срещу Левски, предаде репортер на БГНЕС.



Заралии не успяха да надиграят Левски и завършиха с 3:3 в редовното време на градския стадион в Ловеч. Мачът стигна до продължения и дузпи, но Берое прояви психика и заслужено да спечели Купата за втори път, след успеха им през 2010 година. В герой за старозагорци се превърна Мартинс, който се разписа в 16-та и в 28-та минута. Резултатът откри Берое, след като Елио Мартинс разстреля с глава вратата на Пламен Илиев за 1:0. "Сините" успяха да изравнят на 1:1 в 24-та минута чрез Илиян Йорданов, но радостта им трая само четири минути, след като Мартинс отново даде преднина 2:1 на Берое. Левски претърпяха сериозна загуба малко преди края на първото полувреме, когато Христо Йовов получи втори жълт картон за фаул срещу Каядо. Второто полувреме отново представи мъжка битка на терена, след като двата отбора не спряха да дават емоции на публиката. Андонов увеличи преднината на Берое на 3:1 в 79-та минута. Левски обаче се върнаха в мача, след като Силва отбеляза за 3:2 две минути по-късно. Гари Родригес върна надеждите на "сините", изравнявайки в 87-та минута - 3:3. Това доведе мача до продължения, а впоследствие и до дузпи.

Саюд стреля над врата за Берое, но Силва постигна същото и за Левски. Втората дузпа за Берое изпълни Иво Иванов, който не сбърка и даде предимство на Берое. Мюлдер същи би над вратата, което остави преднината на Берое. Последва Пламен Крумов за Берое, който също би над вратата на Пламен Илиев. За Левски дузпа би Велев, който удари греда. За Берое излезе Борислав Стойчев, който вкара на Пламен Илиев. Станислав Ангелов не сбърка за Левски и намали аванса на Берое. Елиаш обаче не сбърка и Берое триумфираха в мача. Пътят на Берое до финала мина през Академик Свищов, Локомотив Мездра, Пирин Гоце Делчев и Славия. Левски пък отстрани отборите на Пирин Разлог, Черно море, Литекс и Локомотив София.

Съставите на двата тима:

Левски: Илиев, Мюлдер, Ели, Димов, Пинто, Велев, Йовов, Родригес, Гаджев, Йорданов, Де Карвальо;

Берое: Караджов, Крумов, Стойчев, Зафиров, Пенев, Елиша, Лоузейро, Мартин, Каядо, Джоман, Андонов.

 /БГНЕС

 


Сходни връзки

Берое спечели Купата на България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди