изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:27 EEST
Челси спечели Лига Европа    
Спорт

Челси спечели Лига Европа, след като победи Бенфика с 1:0 на финала на турнира, играл се пред 53 хил. зрители на ст. "Амстердам Арена". Успехът на лондончани дойде по сходен начин с миналата година, когато спечелиха Шампионската лига, побеждавайки щастливо Байерн насред Мюнхен, като и сега съперниците им бяха по-добрият отбор.



Бенфика имаше превъзходство през целия мач, като головите положения пред вратата на Петер Чех се редуваха едно след друго. Първото полувреме завърши без голове. През второто Орлите от Лисабон продължиха да натискат, като владението на топката бе 2 към 1 в тяхна полза.

Момчетата на Рафа Бенитес приеха играта в своята половина, което на няколко пъти едва не им изигра лоша шега. Защитата често се оказваше матирана от нестандартните атаки на португалците. В 50-ата минута гол на Гайтан от Бенфика бе отменен заради спорна засада.

Десет минути по-късно, при една от редките контраатаки на Челси, безличният до този момент Фернандо Торес успя да открадне една топка в центъра на игрището, да излъже втори бранител в червено и след като преодоля и вратаря на Бенфика, да реализира за 1:0.

В 67-ата минута Бенфика изравни от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Аспиликуета и реализирана от Кардосо - 1:1. В 3-ата минута на добавеното време, след центриране от корнер, Бранислав Иванович заби победния гол с глава, прехвърляйки вратаря Артур Мораеш - 2:1. /БГНЕС

 


Сходни връзки

Челси спечели Лига Европа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди