изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:39 EEST
Варна остана без кмет    
Ред и сигурностАдминистративният съд във Варна отмени решението на Общинския съвет, с което арх. Димитър Николов бе избран за временно изпълняващ длъжността кмет, съобщиха от пресцентъра на съда.

Съдът счита, че Общинският съвет е следвало да изложи в решенията конкретни мотиви за необходимостта от предварително изпълнение в съответствие с изискванията на закона.

Липсата на конкретни основания и точни мотиви, налагащи допускане на предварителното изпълнение на административния акт, води до неговата незаконосъобразност и неминуемо налага отмяна.

Според съда с тази отмяна на решението съдебният акт подлежи на незабавно изпълнение от страна на Общински съвет - Варна, независимо от последващи процесуални действия по обжалване.

От прессъобщението на съда става ясно, че той отменя назначаването на арх. Димитър Николов за временен кмет, но не отменя отстраняването на доц. Христо Бозов като такъв.

Делото по жалбата на Бозов против решението за неговото отстраняване ще бъде гледано на 27 май. http://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

Варна остана без кмет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди