изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 19:25 EEST
Блокадата на границата с Турция продължава и днес    
НовиниБлокадата на българо-турската граница продължава и днес, въпреки съобщението на турската страна, че са дадени указания за прекратяване на рестрикциите спрямо българските превозвачи. Турските власти направиха това разпореждане, след действия на българския посланик в Анкара, съобщиха от правителствената пресслужба. Потвърждение за това е било получено и от консула ни в Одрин.

Българските превозвачи искат писмено уверение, че няма да имат проблеми в Турция като изпускане на срокове, което води до големи парични санкции на превозваческите фирми.

Преди седмица, когато пак блокираха границата, превозвачите получиха устно уверение, че тормозът от турска страна ще спре. Това не стана и те не вярват, че нещо ще се промени. „Просто ни излъгаха, обещаха спокойствие – обещаха, че ще пуснат камионите, които бяха задържали от турска страна. Никой не пуснаха, а напротив - задържаха още камиони”, обясни Илиан Филипов - зам.-председател на превозваческа асоциация.

Превозвачите обаче се съмняват, че развръзката ще е в тяхна полза. Зад действията на властите в Анкара, те виждат силен лобизъм от страна на турските транспортни фирми. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Блокадата на границата с Турция продължава и днес | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди