изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 18:45 EEST
На 21 май 42-рото НС започва работа    
Новини

Първото заседание на 42-рото НС ще се проведе на 21 май, обяви президентът Росен Плевнелиев след консултациите с лидерите на парламентарно представените политическите сили, предаде репортер на БГНЕС.



Другата дата, която предложих, беше 23 май, не по-късно от утре ще подпиша указ за свикването на НС. Датата, около която постигнахме пълен консенсус е вторник 21 май. Консултациите за кабинет ще бъдат след това. Във вторник на откриването на 42-рото НС ще направя обръщение към нацията, добави президентът.

Днес не провеждаме политически консултации за връчване на мандат за съставяне на правителство. Проведох консултации с лидерите на политическите партии за определяне на датата за свикване на първото тържествено заседание на НС, каза Плевнелиев и продължи, че от него може да се очаква да действа като президент, а не да протака.

"Ще търся конструктивен диалог, а не да се заигравам с един или друг политически субект. По Конституция президентът свиква първото заседание на НС. ЦИК обяви резултатите от гласуването в изборите за 42-рото НС. Днес ще стане ясно кои депутати конкретно влизат в парламента. Конституцията дава срок от един месец на президента да свика НС, изразих позицията си, че парламентът трябва да заработи бързо", заяви Плевнелиев.

Той подчерта, че предстои много работа. "Българските граждани очакват от новото НС конкретни ангажименти, реформи и политики, които да дадат решение на проблемите. Необходими са ни стабилни институции, а не дестабилизиране. Добре, ще е народните представители да проведат дебат още в първите дни и да се обединят около обща рамка за приоритетите на НС чрез акт на парламента, преди да влязат в разговорите за съставяне на правителство. Политиците трябва да си върнат доверието на хората, а това може да стане чрез видими и устойчиви резултати", категоричен е президентът. Очаквайте още подробности. /БГНЕС

 


Сходни връзки

На 21 май 42-рото НС започва работа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди