изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:27 EEST
Марин Райков отива на разпит за фалшивите бюлетини    
Новини

Служебният премиер Марин Райков също ще бъде викан на разпит заради незаконните 350 000 бюлетини, открити в Костинброд. Това най-вероятно ще стане след конституирането на новия парламент, съобщава в."Преса".



Показания вече са дали главният секретар на МС Росен Желязков, сключил договора за бюлетините, шефът на печатницата "Мултипринт" и общинският съветник от ГЕРБ Йордан Бончев, както и негови служители.

Показанията на Райков са важни, защото служебният кабинет отговаря за провеждането на честни избори. В същото време премиерът откровено неглижираше скандала и се интересуваше повече дали бившите опозиционни партии не са нарушили спокойствието на деня за размисъл.

Окончателното решение за разпита му ще вземат обвинителите от Софийската градска прокуратура, които наблюдават делото за приготвените за урните незаконни бюлетини. Те бяха разкрити при акция на прокуратурата и ДАНС В печатницата на Бончев "Мултипринт" на 10 май - ден преди вота за нов парламент. След светкавична проверка започна дело за длъжностно престъпление и за организирана група за изборни машинации. Извършителите засега са неизвестни.

Разследващите усилено проучват кой е платил за 350-те хиляди готови за изпращане бюлетини. След гръмването на скандала от служебния кабинет увериха, че те са били извън договорения тираж от 8 343 000 (в който влизат и 10% резерв), доставен още на 8 май. Общата цена е 1 079 973 лв.

И Росен Желязков при разпитите си твърди, че допечатка на бюлетини не е възлагана на "Мултипринт". Затова пък собственикът на печатницата Йордан Бончев първоначално казва, че тези бюлетини са "над тираж". А след няколко мистериозни телефонни разговора още на 10 май сменя показанията си и твърди, че пакетираните и слепени на кочани бюлетини били "технологичен брак".

"Някой очевидно лъже", категорични са разследващите. И допускат, че арестуваните бюлетини също ще се окажат платени от служебния кабинет. Големият въпрос е за какво е трябвало да бъдат употребени. В сряда прокуратурата показа снимки на палетите с етикети за Хасково, Благоевград, Кърджали, Пазарджик, Кюстендил, Шумен, Варна и за чужбина. В тези райони резултатите на ГЕРБ се оказаха по-слаби от предните избори. /БГНЕС

 


Сходни връзки

Марин Райков отива на разпит за фалшивите бюлетини | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди