изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:15 EEST
Ето какъв кабинет реди БСП    
ПолитикаДнес Националният съвет на БСП ще обсъди краткосрочния план на кандидата си за премиер Пламен Орешарски. Според документа, приоритет на програмното правителство през първите 100 дни от управлението ще бъдат икономиката и социалната сфера. Краткосрочните мерки включват намаляване на цената на тока от 1 юли, по-високи социални помощи за определени групи и бързо разплащане на забавения ДДС. За това какво възнамерява да предприеме БСП, когато състави кабинет, БЛИЦ вече писа подробно.

Вече се спрягат различни имена за постовете на министри в отделните ресори. Ето какво са измислили до момента на „Позитано“, според приближени:

Пламен Орешарски – министър-председател
Кирил Ананиев или Петър Чобанов – министър на финансите
Драгомир Стойнев – министър на труда и социалната политика
Ивайло Калфин – министър на външните работи
Младен Червеняков – министър на вътрешните работи
За министър на здравеопазването се споменава името на Таня Андреева от гражданската квота, която е бивша директорка на болница "Шейново".

По неофициална информация ДПС са поискали вицепремиерски пост и министър на земеделието.

„Не смея да се ангажирам с нищо, защото не се знае точно в какво състояние ще заваря фиска“, заяви Пламен Орешарски пред bTV.

Днес от 15.00 часа в централата на БСП на ул. Позитано 20 в София ще се проведе разширено заседание на Националния съвет на партията, ОПКК на БСП, ПГ на Коалиция за България и ръководството на коалиционните партньоти от Коалиция за България, съобщава пресцентърът на БСП.

Първата и третата политически сили - ГЕРБ и ДПС също заседават днес и ще определят своите номинации за председател на Народното събрание. ГЕРБ се очаква да предложи и кабинет.

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Ето какъв кабинет реди БСП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди