изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:06 EEST
ЩЕ КРЪЩАВАТ ПЛАЖОВЕ В ОБЩИНИТЕ БАЛЧИК И ШАБЛА    
Новини

Обществено обсъждане на предложени наименования на новообразуваните и някои малки плажове в Добричка област организира областната администрация. Ще се обсъждат предложените от специална комисия имена на два плажа в община Балчик и други шест в Шабленско.



Специална комисия по наименованията е била сформирана във връзка с писмо от министерството на регионалното развитие и благоустройството. Обсъждани са нови наименования за морските плажове по българско Черноморие, за които са изработени специализирани карти и регистри по Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.

Два от плажовете, които ще бъдат именувани, са на територията на община Балчик. Предлага се този при рибарското селище да се нарече Сребристият бряг, а плажът в местността Фиш-фиш да се казва Фиш-фиш-нов. Другите шест предложения са за плажове на територията на община Шабла. Предлага се морските ивици там да се именуват Космос, Дуранкулак-езеро, Крапец-централен, Крапец-юг и Добруджа. 

Общественото обсъждане ще се проведе на 5 юни, а мнения и предложения гражданите могат да дават и всеки работен ден в областната администрация. НДТ

 


Сходни връзки

ЩЕ КРЪЩАВАТ ПЛАЖОВЕ В ОБЩИНИТЕ БАЛЧИК И ШАБЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди