изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:37 EEST
Президентът връчи мандата на Пламен Орешарски    
Новини Президентът Росен Плевнелиев връчи мандата за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател Пламен Орешарски.

Преди това председателят на БСП Сергей Станишев каза: „Получихме писмо във връзка с възможността за връчване на мандат. Предоставяме решение за кандидат за министър-председател и декларация. Решението на ПГ на Коалиция за България е посочване на Пламен Василев Орешарски за кандидат за министър-председател".

При приемането Орешарски заяви: „Ще направя всичко възможно в най-кратък срок да представя пред Народното събрание пълен състав на кабинета".

В момента се провеждат консултации между президента Плевнелиев и ръководството на БСП.

България се нуждае от стабилност и работещи институции. Цялата страна очаква резултати, каза Росен Плевнелиев след даването на мандата.

Надявам се с работата си 42-ото Народно събрание да се покажат ясни ангажименти и българското общество да види, че парламентарната криза вече е преодоляна. Партиите изразиха своите позиции. Обсъдихме възможностите за съставяне на правителство.

Важно е всички политически лидери да покажат своето държавно отношение, да се обединят около общите проблеми на страната. Необходима е здрава основа, върху която да се състави правителство.

Надявам се българското общество да види, че една от кризите, а именно - парламентарната криза вече е преодоляна, каза Плевнелиев.

Важно е всички политически лидери да покажат своето държавно отношение и да се обединят около решаването на общи проблеми.

Чух вижданията на парламентарните партии по отношение на правителството. Има наболели проблеми, каза Плевнелиев.

Настоявам, че спешността не би следвало да попречи да се обединим около дългосрочните приоритети на нацията.

ПГ на ГЕРБ върна мандата, възложих проучвателен мандат на кандидата за министър-председател на втората по големина политическа сила с кандидат за премиер Пламен Орешарски, каза Плевнелиев. http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Президентът връчи мандата на Пламен Орешарски | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди