изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:59 EEST
Самолетът на Air Via се влачил 270 метра в нивата    
Новини270 метра се е влачил в пръстта самолетът на Air Via, който аварира днес заради бурята и бързо сменящата се посока на вятъра на летище Варна. Както БЛИЦ съобщи, аеропланът кацна от Лайпциг и продължи по пистата, но дори и след свършването на асфалта, той не успя да спре.

След тричасово прекъсване, работата на летище Варна продължава, каза директорът на аеропорта Димитър Костадинов.

Той припомни, че подобен инцидент е имало през 2007 година, когато самолет е аварирал по същите причини - заради променливата посока на вятъра и лошото време.
http://www.blitz.bg

Самолетът във Варна се разминал на косъм от фатален удар и адски взрив

Самолетът, който изпусна пистата и кацна в нива във Варна, се е разминал буквално на секунди от фатален удар в земята, след който можеше да последва адски взрив. Неволен очевидец на драмата станал Георги Даракчиев, който се обади в студиото на Канал 3 и разказа какво е видял от терасата си.

Ето разказа на свидетеля на аварията:

„Живея до летището и от 9 етаж се вижда почти цялата писта. Дъждът беше много силен и видях как самолетът беше накрая на пистата. Но времето беше толкова лошо, че почти не можеше да се види какво става там долу. Вдигна се малко, но веднага се приземи. Ситуацията щеше да стане много лоша. После дойдоха линейки, пожарни. Много бързо реагираха хората. Овладя се положението, но щеше да стане много страшно. След като спря самолетът, не се видяха пламъци. И сега, като се проясни времето, се вижда, че самолетът е цял", разказа Георги Даракчиев.

За сега не се знаят подробности, както и каква е причината за инцидента. Пострадалите са с леки наранявания по крайниците. /http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Самолетът на Air Via се влачил 270 метра в нивата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди