изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:10 EEST
СТАРТИРА ПРЕДОСТАВЯНЕТО НА ПОЧАСОВИ СОЦИАЛНИ УСЛУГИ - "ПОМОЩ В ДОМА"    
ЗдравеВ първия работен ден на месец май заповеди за назначение получиха 31 наети лица чрез Дирекция „Бюро по труда” от община Каварна, които ще работят по проект „Помощ в дома” към Звеното за социални услуги в домашна среда към „Домашен социален патронаж”, които ще се грижат за 64 потребители.

Това съобщава на сайта си община Каварна. Проектът се финансира от Европейският социален фонд на Европейския съюз по схема за безвъзмездна финансова помощ BG051PO001-5.1.04 „Помощ в дома” ОП ”Развитие на човешките ресурси” и ще продължи до края на месец април 2014 г. като предоставянето на социалнитe услуги е във времето 7 май 2013 - 30 април 2014 г. Едно наето лице обслужва най-малко двама потребители. Стойността на проекта е 213 973,66 лв. и се реализира на територията на Каварна и селата Българево, Раковски, Могилище, Белгун, Септемврийци и Било с продължителност 15 месеца, а дейностите по проекта ще продължат 12 месеца.

Заедно с обгрижването на потребителите проектът осигурява трудова заетост на безработни лица в трудоспособна възраст, които не са придобили право на пенсия. Тези хора са преминали през задължително обучение, за което са получили сертификати, които им дават право да работят като лични асистенти, домашни помощници и социални асистенти, за да могат безпроблемно да се справят с не леката задача по осигуряване нужните грижи  за потребителите на социалните услуги, които се предлагат към Звеното за социални услуги в домашна среда към „Домашен социален патронаж”.

В община Каварна към този проект бе проявен повишен интерес. Причината е, че вече няколко години подред, благодарение на добрата социална политика, общината има успешно реализирани проекти от този тип и така се поддържа трайно добра грижа и внимание към хора в неравностойно социално положение и невъзможност да се справят сами. Чрез изпълнението на проекта в община Каварна се разшири още обхвата на услугите в социалната сфера, което ще спомогне да се създаде дългосрочна устойчивост към този вид услуги.  НДТ

 


Сходни връзки

СТАРТИРА ПРЕДОСТАВЯНЕТО НА ПОЧАСОВИ СОЦИАЛНИ УСЛУГИ - "ПОМОЩ В ДОМА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди