изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:17 EEST
Орешарски е новият премиер    
Парламент

В НС депутатите прегласуваха избора на Пламен Орешарски за премиер и го избраха отново, предаде репортер на БГНЕС. При повторното гласуване ЗА гласуваха 120, против бяха 97.



Преди гласуването от парламентарната трибуна се изказаха лидерът на БСП Сергей Станишев и самият Пламен Орешарски. "Пламен Орешарски е способен да носи тежката отговорност", заяви лидерът на БСП. Той изрази своята увереност, че под управлението на Орешарски България ще бъде в сигурни ръце на изграден държавник, за който интересът на гражданите, общият интерес ще бъдат водещи. "За един държавник е важно да не смята, че светът започва и свършва от него и че той е слънцето, което огрява за всички. Орешарски е имунизиран от този подход", отбеляза Станишев.

Орешарски пък заяви, че днес страната се намира в дълбока криза, задълбочава се дезинтегритетът в обществото, наложената и доминираща социална конфронтация поставя под заплаха самите устои на държавността. Тези процеси се подсилват от формираните негативни социално-икономически тенденции, обезсърчено предприемачество, изтощени резерви, нарастващи дългове, бързо растяща безработица, разширяваща се бедност и набираща скорост нова емиграционна вълна, добави Орешарски. Той подчерта, че днес страната се нуждае от обществено съгласие за необходимостта от спешни мерки за стабилизация, от институционално укрепване и заздравяване на демократичните принципи на устройство, както и повече солидарност.

Станишев каза и че компромис с беззаконията няма да има. Нашият кораб - държавата ни се намира в бурни води, в щорм, щурвалът е заклинил, има течове, пробойни, няма сигурност. Тази сигурност и стабилност трябва да зададат бъдещите министри. Убеден съм, че предстоят много изпитания. Трябва да издържите и да си свършите работата съвестно", призова бъдещите министри Станишев. Той ги призова и да не се самозабравят. "Човек не е цял живот министър. Пожела на Орешарски и проектокабинета кураж, мъдрост, енергия, чуваемост, диалог. "Всичко това, което трябва да правите всеки ден, за да бъдете успешни, защото вашият успех ще бъде успех и за България, и за гражданите, и за безработните, и за младите, и за възрастните. Пожелавам ви да закарате нашия кораб в сигурни и спокойни води, така че всеки да има възможност да се развива. Хората в България трябва да живеят свободно, стига репресии и мачкане", каза Станишев. /БГНЕС

 


Сходни връзки

Орешарски е новият премиер | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди