изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:31 EEST
Емил Димитров: Цветанов забъркваше интриги, злепоставяше депутати и министри пред Борисов    
Новини Бившият депутат от ГЕРБ отново се опита да обясни проблемите в партията и напрежението около нея. „Аз не съм го таил. Аз съм го казвал, само че вътре в партията“, заяви той в предаването „Лице в лице“ по bTV.

„Не трябва да се допуска висш партиен кадър да заема ключова позиция на силово министерство. Веднага почват изкривяванията. Почва политиката да се бърка в изпълнителната власт“, каза той, визирайки бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. „И се получава точно това, което се получи“, допълни той във връзка със скандалните с подслушванията.

„Тази полицейщина не помогна на никого. Може би предотврати престъпления. Но това напрежение попречени на много неща, които можеха да бъдат много по-добре“, смята Димитров. Той обясни, че Цветанов е въртял интриги в ГЕРБ, „със злепоставяне на министри, на народни представители пред премиера. Имаше механизъм, включително с участие на медии, по който започваха хора да бъдат очерняни“.

Димитров даде пример със себе си: „Аз никога не съм имал прякор. Аз съм известен на медиите 10 години преди да вляза в парламента. И как изведнъж като влязох започнаха да ме наричат с прякори – цигарени“. В случая той не каза, че непременно Цветанов му ги е измислял, но че е бил някой „който е чел прекалено много Гьобелс“.

Когато Димитров или някой друг сигнализирали Борисов за действията на Цветанов, нямало особена реакция. „Мисля, че в първия момент имаше. И след това пак си продължаваше по старому“, обясни бившият депутат.

„След като продължава да го подкрепя, значи би трябвало да му вярва. И е нормално да вярваш на втория човек след теб. Но е нормално и да проверяваш информацията, която ти поднася“, смята той за отношенията между Борисов и Цветанов.

Димитров изчисли, се се губят „едни 4-5 млн. къса цигари“. „Нашето управление не успя да се справи с този процес“, констатира той по отношение на контрабандата. По думите му, витаел страх сред депутатите, че ще бъдат доста очернени, „ще бъдат приложени други полицейски мерки“.

Бившият депутат вярва, че МВР е рекетирало бизнеса. Той посочи, че служители на реда нахлували в някоя фирма по сигнал, който можел да бъде измислен. След като прибирали всички документи, започвал тормозът над съответните бизнесмени.

По адрес на Искра Фидосова Димитров каза: „Аз не я харесвам. Направете си извода защо ГЕРБ не е на власт. След като имаме такива остриета...“

„Определени лица се опитваха да бъдат посредници между премиера и парламентарната група. Включително е имало случаи, когато Фидосова говори от името на премиера, че той е одобрил нещо, и впоследствие се оказва, че не е така“, разказа бившият депутат подробности от кухнята на партията. Борисов е бил уведомяван за това, но „явно нищо не е последвало“.

„И аз имам вина. Включително че не съм бил достатъчно гласовит“, смята Димитров. „Аз не съм от страхливите. Но не съм и безкраен безразсъдник. За да направя това, което направих, явно съм се страхувал“, каза той за показанията, които даде пред нотариус. „Никой не е заплашвал директно“, уточни той.

Според Димитров, ГЕРБ ще се спаси чрез промени. „Като гледам заместник-председателите на групата, като изключим Красимир Велчев, явно е счел (Борисов), че това не е нужно. Със същите хора, силно съмнително“

„Не убивайте лошите вестоносци. Защото лошите вестоносци са вашите приятели“, обърна се той към новите управляващи.

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Емил Димитров: Цветанов забъркваше интриги, злепоставяше депутати и министри пред Борисов | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Емил Димитров: Цветанов забъркваше интриги, злепоставяше депутати и министри пред Борисов
Автор: Anonymous да 2013-06-03 @ 18:13 EEST
Мъжки проститутки многоооо!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди