изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:22 EEST
ДАДОХА ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА НА ПЪТЯ И ЕЛЕКТРОПРОВОДА ДО ДЕПОТО КРАЙ СТОЖЕР    
НовиниОбщинският съвет на община Добричка гласува вчера на свое заседание две докладни на кмета Петко Петков, касаещи бъдещото Регионално депо за твърди битови отпадъци край село Стожер.

Съветниците одобриха Подробен устройствен план - Парцеларен план (ПУП-ПП), за пътна връзка от път II-29 Варна-Добрич до депото, преминаващ през имоти в село Стожер и в землището на селата Драганово и Стожер. Гласувани бе и предложението за актуализация на Програмата за управление и разпореждане с общинската собственост за 2013 г. и одобряване на Подробен устройствен план - Парцеларен план (ПУП-ПП) за подземен електропровод 20kV за присъединяване на регионалното депо към електро-преносната мрежа, преминаващ през имоти в Стожер и землището на селото.

На сесията бяха приети доклади за осъществените читалищни дейности в народните читалища на територията на общината през м. г. и отчети за изразходваните средства. Гласувана бе промяна в Инвестиционната програма на община Добричка за 2013 г. Отложено бе вземането на решение по предложението на кмета Петков за дофинансиране на дейност „Общообразователни училища” за извършване на основни ремонти на сгради и физкултурни салони в училищата в осем села с 205 хиляди. Става дума за учебните заведения в селата Стожер, Победа, Ведрина, Карапелит, Смолница, Стефаново и Овчарово. В бюджета на общината за тази година са били предвидени 124 692 лева, за да се подпомогне съфинансирането на участието на училищата с проекти към фонд „Красива България”. Проектите обаче не са били одобрени и по тази причина кметът поиска допълнително дофинансиране от 80 308 лева.

Общинските съветници взеха решение да бъде подпомогнато семейство от село Козлодуйци, дом покривът се е срутил при пожар. На семейството ще бъдат дарени 1800 цигли втора употреба, с които общината разполага след ремонт на сградите на кметството и на читалището в село Гешаново. Съветниците гласуваха и "за" финансова подкрепа на две читалища. НЧ "Стефан Караджа" в село Смолница ще получи 1 600 лева за участие в международен фестивал в Свиленград. На читалището в село Ловчанци пък се отпускат 1 400 лева - за изява в Молдова. НДТ

 


Сходни връзки

ДАДОХА ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА НА ПЪТЯ И ЕЛЕКТРОПРОВОДА ДО ДЕПОТО КРАЙ СТОЖЕР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди