изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:46 EEST
Председателят на ДКЕВР Евгения Харитонова е подала оставка тази сутрин    
НовиниСофия. Председателят на ДКЕВР Евгения Харитонова е подала оставка тази сутрин. Това каза министър-председателят Пламен Орешарски на пресконференция след заседанието на Министерски съвет, предаде репортер на Агенция „Фокус”. По информация от министър Стойнев, към този момент всички имат оставки, някои подадени по-рано, каза Орешарски в отговор на въпрос - дали цялото ръководство на ДКЕВР е подало оставка.


„Днес, тази сутрин, и шефката на ДКЕВР е подала оставка. До края на работния ден ще имаме готовност да обявим новия състав на ДКЕВР и ще се надяваме той да си влезе във функциите веднага”, каза Орешарски.

Оставката на Евгения Харитонова е един правилен акт, защото госпожа Харитонова нямаше нашето доверие. Това каза пред журналисти народният представител от Коалиция за България Явор Куюмджиев, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Тя беше заместник-министър в правителството на ГЕРБ”, допълни той и припомни, че Харитонова е била назначена като трети шеф на ДКЕВР след поредица скандали с предходните двама. Според Куюмдижев - тези чести смени, са в нарушение на независимостта на регулатора. „От друга страна я призоваваме до избирането на представител и нов състав на комисията да изпълнява съвестно задълженията си, които произтичат от закона”, обясни той. По думите му левицата не е оказвала натиск върху шефката на ДКЕВР да освободи поста.
Народният представител от ГЕРБ и бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев също коментира оставката на Харитонова и обясни: „Не съм чул, не съм говорил с нея, от вас разбирам. Не знам защо Харитонова иска да напусне регулатора”.
Златина ДИМИТРОВА

http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

Председателят на ДКЕВР Евгения Харитонова е подала оставка тази сутрин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 5.12 секунди