изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:01 EEST
Китайски туроператори и медии посетиха Албена    
ТуризъмКитайски туроператори и медии посетиха Албена. Мениджърът в дирекция „Маркетинг и продажби“ Марин Конов запозна гостите с ваканционното селище. Те разгледаха хотел “Фламинго Гранд” и главната улица. Марин Конов разказа на туроператорите за бъдещия хотел “Амелия” и за проекти на хотел “Кардам” и на Аквапарк. Показан бе и плажът на Албена.

В хотел “Калиакра” гостите опитаха натуралния ябълков сок на Албена, от който останаха очаровани и поискаха за видят ябълките за приготвянето му. Мениджърът на Албена запозна китайската група със структурата и дъщерни фирми на Албена.Китайците в Албена са група от участниците в Българо-Китайския бизнес форум за инвестиции и туризъм „Открий и инвестирай в България“. Той бе проведен миналата седмица в Пловдив под патронажа на президента Росен Плевнелиев. В деловото събитие се включиха 150 китайци и 250 българи. От китайска страна участниците бяха основно фирми от туризъм, селско стопанство, енергетика, строителство, електроника, комуникации, автомобилостроене, хранително-вкусова промишленост. Форумът бе организиран от Българския център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай (BTIDCC), в партньорство с Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Министерството на външните работи, Българската агенция за инвестиции (БАИ) и Община Пловдив. На форума бяха поканени и представители на Албена Тур и Албена АД. Те се срещнаха с организатора на форума Иван Тодоров – председател на Българския център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай, и собственик на изба за бутикови вина „Тодоров“. Участниците от Албена се срещнаха също с китайския посланик Н.Пр. Гуо Йеджоу и с директора на институт “Конфуций” проф.Александър Алексиев. Те установиха контакти с българския консул в Шанхай г-н Кръстьо Белев и с председателя на Китайското туристическо управление в Цюрих г-н Ма Или, отговарящ за пазарите в Централна и Източна Европа и конкретно за - Швейцария, Унгария, Румъния и България.
Ваканционно селище Албена посреща нееднократно гости от Китай. На рожденния ден на Албена концерт изнесоха певците от Детския хор на Китайското национално радио. Китайски спортисти са се състезавали в Албена. Преди 22 г. в Албена започнаха за пръв път дейност в България специалисти по акупунктура от Китай.
Понастоящем пътуващите извън Китай туристи са 85 милиона души. Очаква след 2 г. те да станат 100 милиона, а през 2020 г. - да достигнат 200 милиона души. В момента средностатистическият китайски турист харчи зад граница средно 1000 долара на 1 пътуване.
Новият закон за туризма в Китай влиза в сила на 1 октомври 2013 г. и ще либерализира туристическите пътувания на китайски граждани зад граница. В България през 2012 г. са пребивавали около 10000 китайски туристи. Потокът от Китай се засилва към страни от Централна и Източна Европа - 26% от общия брой на всички китайски туристи на Стария континент. 17 000 българи са посетили Китай м.г.
Посещението на китайски туроператори и медии в България компенсира частично липсата на реклама за България като туристическа дестинация и неразпознаването на страната ни като обект за посещение, бе изтъкнато на форума за инвестиции и туризъм. Пречка за по-активно сътрудничество и туризъм остава липсата на директи въздушни връзки между България и Китай.
Възможностите на България като официално призната от Китай туристическа дестинация нарастват при разнообразен туристически продукт, включващ и съседни страни, привлекателни цени, дълогодишно приятелство и изключително топло гостоприемство, отблязаха китайските туроператори и медии.
 


Сходни връзки

Китайски туроператори и медии посетиха Албена | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди