изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:59 EEST
Анжела Тонева е новият председател на ДКЕВР    
НовиниАнжела Тонева е новият председател на ДКЕВР, реши кабинетът. Тя замества на поста подалата оставка Евгения Харитонова. Министерски съвет определи и нов състав на комисията.

Харитонова трябваше да остане на председателския пост на ДКЕВР до септември 2014 г., когато изтича мандатът на уволнения Ангел Семерджиев. Тя обаче бе начело на ДКЕВР само три месеца.
По-рано през деня премиерът Пламен Орешарски заяви, че имената на новите членове на комисията ще бъдат обявени до часове.

"Енергетиката се намира в много тежко състояние. Към днешна дата мога да ви уверя с малко по-голяма степен на сигурност, че няма да допуснем ново увеличение на цени, а дори с риск леко да избързам – имам надежди, че в следващите седмици може да имаме и по-добри новини", заяви още Орешарски.

От постовете им са освободени членовете на ДКЕВР Андон Роков, Костадин Балачев, Милена Миланова, Цветанка Георгиева и Стефан Герчев.

С петгодишен мандат за членове на комисията са избрани Илиян Илиев, Михаил Димитров и Еленко Божков. Другите трима членове на ДКЕВР са Илиян Б. Илиев, Милена Миланова и Димитър Димитров. Те ще довършат мандатите на Роков, Балачев и Георгиева.

Новият състав на ДКЕВР ще трябва да решава въпроса за цената на тока, тъй като поредният регулаторен период за цените на енергоносителите започва от 1 юли.

Анжела Тонева е родена на 5 май 1961 г. Магистър е от УНСС. Работила е като финансов ревизор, счетоводител и главен счетоводител. В ДКЕВР е от януари 2001 г. като главен експерт по ценообразуване на енергийните продукти и услуги и директор на дирекция. През септември 2009 г. е избрана за член на комисията. www.dir.bg
 


Сходни връзки

Анжела Тонева е новият председател на ДКЕВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди