изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:47 EEST
Чалга певица беше предложена за заместник-министър    
Новини „Екзотика” оцвети браншовите номинации за зам.-министри на земеделието. Ресорът на селското стопанство, по традиция близък до народа, получи шанс да се сдобие с „аксесоар”, популярен освен с отдадеността си към животновъдството, и с показани опити в пеенето.

Националната асоциация на животновъдите в България отвърна на апела на земеделския министър Димитър Греков да бъдат излъчени кандидатури от браншовите кандидатури в сектора и предложи за поста председателя на Съюза на животновъдите Пенка Христова.


  В декларация на организацията се посочва, че тя е магистър по агробизнес и като съветник в министерството (по времето на Мирослав Найденов – бел. ред.) вече е доказала, че помага на животновъдите и решава техните проблеми.

Асоциацията обаче не намира за нужно да спомене, че Христова е известна и под творческото име Пени Ботева и има записано видео към песен с откровеното заглавие „Липсваш ми”, излъчено по телевизия "Планета".


  Клипът, издържан по всички пунктове на чалга визията, обаче бе своевременно премахнат от сайтовете за видео споделяне и в момента може да се открие с усърдно търсене.

За bTV Христова заяви, че не приема определението поп-фолк певица и не се срамува от миналото си. Нарича жанра на песента, която е по идея на брат й (китаристът във видеото – бел. ред.), рок: „В младежките си години с брат ми направихме едно такова изпълнение, рок изпълнение, и китаристът в клипа е брат ми. Получи се нещо много хубаво като изкуство. Много се радвам”.

Разликата в имената по паспорт и пред камера Христова обяснява с настояване на съпруга й, който е известен с презимето си Ботев.

Извън музикалната си кариера Христова се радва на широка подкрепа сред животновъдите и изигра ролята на „лицето” им при управлението на ГЕРБ. Именно техният гръб спомогна за назначението й като съветник в министерството на Мирослав Найденов в началото на 2011 година с ресор „Животновъдство”.

Съпругът на Христова е световният шампион по вдигане на тежести Стефан Ботев, който също има уклон към държавната ръководна работа. В периода 2003 - 2007 г. е общински съветник в Столична община, избран от листата на ССД на Стефан Софиянски. Председател е на постоянната комисия за децата, младежта, спорта и туризма. По-късно с още четирима съветници се отделя в самостоятелна група - "Демократи за София".

Ботев бе засичан до бившия премиер Бойко Борисов на спортни събития по време на управлението на ГЕРБ. Съпругата му пък бе един от изявените защитници от земеделския бранш на първата партия по резултат след изборите на 12 май.

Семейството с много таланти има две деца – Стивън и Габриел. http://btvnews.bg/

 


Сходни връзки

Чалга певица беше предложена за заместник-министър | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди