изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:45 EEST
Таксим и Гези паднаха окървавени    
По светаПолицията в Истанбул продължава активно да изтласква демонстрантите от площад Таксим и да демонтира барикадите и отломките, оставени от изтеглящите се участници в антиправителствените протести, предаде ИТАР-ТАСС. В момента има данни за 44 жертви.

Напрежението расте в близост до хотел "Диван" на площада. Демонстрантите са потърсили убежище във фоайето на сградата и са разположили там лазарет за ранените. Съобщава се за сблъсъци и опити на протестиращите да дадат отпор на полицията. Служителите на реда са хвърлили няколко бомбички с газ в хотела.

Към настоящия момент площад Таксим е под пълния контрол на властите. Продължава почистването на парка Гези, където в продължение на 18-дневните протести бяха разположени няколкостотин палатки.

Преди полунощ турската полиция нахлу в истанбулския парк Гези и употреби сълзотворен газ, за да прогони протестиращите. Това се случи броени часове, след като министър-председателят Реджеп Тайип Ердоган предупреди, че окупирането на парка от страна на демонстрантите трябва да спре, като по този начин повиши още повече напрежението на продължаващите повече от две седмици антиправителствени протести.

След като използваха сълзотворен газ и водни струи, за да разпръснат демонстрантите на площад Таксим, полицаите настъпиха към намиращия се в непосредствена близост парк Гези, почиствайки го в рамките на минути и оставяйки само празните палатки на протестиращите.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Таксим и Гези паднаха окървавени | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди