изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:35 EEST
Елена Йончева беше ранена от газова граната в Истанбул    
НовиниИзвестната българска телевизионна журналистка Елена Йончева, която снима събитията в Истанбул, бе ранена докато заснема сблъсъците. Сълзотворна граната, изстреляна от полицията, е улучила Елена в крака и тя е получила разкъсване на мускула и на кръвоносните съдове, предаде БТА.


"Вчера следобед бяхме отишли да снимаме, докато полицията атакуваше една група демонстранти със сълзотворни гранати. В един момент се оказахме между полицията и демонстрантите. Разговарях с един демонстрант. Точно в този момент почувствах, че една сълзотворна граната ме улучи в крака и изпитах силна болка. Не можех да стъпвам ", разказа Елена.

Журналистката допълни, че и тя, и операторът, който снима с нея били с газови маски на лицето.

В настъпилата суматоха паднал единият им микрофон и не могли да го намерят. А предишната вечер снимали сблъсъците и на площада Таксим, когато полицията срина със земята палатковия лагер в парка Гези.

На Елена Йончева й е била оказана лекарска помощ в една истанбулска болница, разказа тя. Журналистката каза още, че след оказаната лекарска помощ се чувства добре и ще продължи работата си в Истанбул.

Сълзотворният газ е опасен

Използваният от турската полиция сълзотворен газ за потушаване на масовите безредици в страната през последните седмици е изключително вреден за здравето и може да доведе дори до летален изход,

„Сълзотворният газ е вреден за здравето. Предизвиква сериозни очни заболявания, астма, белодробен оток, хипертония и сърдечна недостатъчност, мозъчен кръвоизлив.
Сълзотворният газ убива. Въздействието със сълзотворен газ е един комплексен механизъм за блокиране на сърдечната и на дихателната система", се казва в становище на Турския лекарски съюз, цитирано от турдки медии.


Напрежението ескалира

В събота вечерта полицията изравни със земята палатковия лагер на протестиращите на площад "Таксим" и парка "Гези". Премиерът Реджеб Ердоган заяви, че е бил длъжен да разчисти площада и парка.

Той разкритикува чуждестранните медии и социалните мрежи за неверния, според него, начин, по който отразяват протестите в страната.

Всеки, който навлезе в истанбулския площад "Таксим", ще бъде смятан за член или поддръжник на терористична организация, заяви на свой ред турският министър на евроинтеграцията Егемен Багиш, цитиран от вестник „Хюриет” и "Фокус".

„Призовавам гражданите, които до днес подкрепяха протестите, да се приберат по домовете си”, посочи Багиш в телевизионно интервю. http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Елена Йончева беше ранена от газова граната в Истанбул | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди