изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:10 EEST
Чешкият премиер подава оставка след скандал    
По светаЧешкият премиер Петър Нечас заяви снощи, че днес ще подаде оставка, а управляващата коалиция ще се опита да състави ново правителство. Нечас е подложен на засилващ се натиск да се оттегли заради скандала около твърденията, че негова близка сътрудничка е злоупотребявала с правомощията си и е подкупвала политици, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Шефката на кабинета на премиера, 48-годишната Яна Нагиова, която според медиите била негова любовница, миналата седмица беше задържана по обвинение, че използвала службата за военно разузнаване за незаконно следене на съпругата на премиера, припомня Франс прес.

"Утре ще подам оставка като премиер. Поемам върху себе си пълната политическа отговорност" за случилото се, заяви Нечас на пресконференция в Прага.

Нечас направи това изявление след заседание на ръководството на Гражданската демократическа партия, на която той е председател.

Според чешките медии на мястото на Нечас може да бъде избран настоящият министър на промишлеността и търговията Мартин Куба, който е и заместник-председател на ГДП.

Премиерът заяви също, че ще се оттегли и от председателския пост на ГДП, който заема от 2010 година.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Чешкият премиер подава оставка след скандал | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди