изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:33 EEST
Над 100 българи работят като роби в Чехия    
НовиниСтотина българи са излъгани с обещание за работа в Чехия и сега нямат пари да се приберат, разказа потърпевш от измамната схема за „Господари на ефира“. „Не им дават заплатите, дават им само по един аванс. А той стига само за квартирата и храната”, заяви потърпевшият, който все пак е успял да се върне в България.

Схемата е сложна. Опарените разказват, че открили обявата за работа в интернет. След като се свързват с „работодателите”, решават да заминат. Още по време на пътя обаче различни хора от фирмата-посредник им искат пари на всяка крачка.

Пристигайки в Чехия, разбират, че обещанията за хубави квартири и добре платена работа са измама. Това се е случило с близо 100 души, по думите на част от измамените.

Замесените в схемата са Ирина Петрова, която контактувала с мераклиите за гурбет по скайп. Тя ги посреща на автогарата в Чехия, събира им парите и ги препраща към Огнян Морския, който да ги заведе към уж уредената квартира. Друг посрещач е Стефан Ангелов. Работи заедно с украинеца Маца.

Христо Брадата пък е човекът, пред чиято къща стоварвали българите, като им казвали, че това е квартирата. Той обаче им обяснил, че няма нищо такова и че мнимите работодатели няма да се върнат да ги закарат на работа. С Стефан Ангелов работел с „Василев“ ЕООД. Друг участник в схемата - „някакъв си Иво“, пък се занимавал с рекет и работел заедно с украинците. Той заплашил измамените, че ако проговорят, „ще им се случи случка“.

Пред репортерите на автогарата „Василев“ ЕООД или Веселин Василев гордо се похвали, че се занимава с намиране на работа на българи от 10 години. Той, обаче, си призна, че няма право да взема комисионна по 100 евро. Оказа се, че прибира и повече пари за билети до Чехия, отколкото е реалната цена. Той няма регистрация за фирма-посредник, както и сключени договори с работодатели. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Над 100 българи работят като роби в Чехия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди