изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:26 EEST
Цацаров за твърденията на Борисов: Това е нелепо    
Ред и сигурностРазпоредба в Конституцията ясно посочва имунитета на президента - каза главният прокурор Сотир Цацаров на въпрос за сигнал, получен от Николай Бареков, за офшорки, свързани с името на държавния глава. При подаването и разглеждането на такъв сигнал, трябва да се има предвид, че има разпоредба на Конституцията, която ясно посочва имунитета на президента. "Спрямо президента, според Конституцията, могат да се предприемат действия за държавна измяна и нарушения на Конституцията по инициатива на народни представители и пред Конституционния съд", каза още Сотир Цацаров.


Никой не бива да прекрачва чертата отвъд нормалния граждански протест, включително и народен представител. Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров. От една страна, имаме протест, който продължава мирно и по правилата, напълно в съответствие със закона. Отвъд обаче нормалния граждански протест има черта, която не трябва да се прекрачва от никого, пък бил той и народен представител. Никой от протестиращите не прекрачва тази черта. Но други хора се опитат да я прекрачат, за да провокират тези хора или може би за да хвърлят сянка върху нормалния протест, посочи Цацаров.

Обвинител номер едно определи като смущаващо началото на днешното заседание на Консултативния съвет по национална сигурност, което започна със скандал, провокиран от лидера на "Атака" Волен Сидеров.

По повод изказването на Борисов от тази сутрин, че е имало план да бъде задържан и убит в килията, главният прокурор коментира: "Трудно мога да си помисля, че Бойко Борисов е казал такова нещо, че има план за ликвидирането му в следствения арест. Това е меко казано нелепо. Така главният прокурор Сотир Цацаров коментира изказването на Борисов от тази сутрин, че е имало план да бъде задържан и убит в килията.

"Нямам намерение да обсъждам какво е казал Борисов, чувам го от вас. Ако е вярно, че има сценарий за задържането му и умъртвяването му в ареста, най-възпитаният начин, по който мога да отговоря, е, че меко казано това е нелепо", повтори той.

„Има Конституция, има Наказателнопроцесуален кодекс. Конституцията ясно предписва при какви условия народен представител може да бъде задържан и какви са предпоставките за това. Нека не изпадаме в параноя на държава, която едва ли не се намира в своето развитие 50 години назад или държава, която едва ли не е на прага на военната диктатура", посочи Цацаров.

Това не е държава, в която арестите се решават на съвещание при главния прокурор или поне тази прокуратура не е такава. Аз не пиша сценарии и не участвам в сценарии, добави Сотир Цацаров. „Нуждата от политическо говорене, наложена от нуждата на политическия момент, не трябва да прераства в спекулации за сметка на правоохранителните органи и в спекулации за сметка на Прокуратурата. Прокуратурата в сценарии не участва. Никой не тича при Прокуратурата, за да режисира сценарии“, категоричен бе главният прокурор. http://pressadaily.bg

 


Сходни връзки

Цацаров за твърденията на Борисов: Това е нелепо | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди