изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-11 @ 00:19 EEST
4500 ЛЕВА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ЩЕ ПЛАЩА ПОБОЙНИК    
Ред и сигурност

С решение на Окръжния съд в Добрич бе отменена присъдата на районния съд, с която 47-годишен, обвинен за телесна повреда, заплахи и обиди, е обявен за невинен. Вместо това окръжните магистрати са признали Пламен А. Ст. за виновен в това, че на 24 ноември 2010 г. около 9 -10 часа в с. Полк. Дяково е причинил лека телесна повреда на 57-годишен мъж от Добрич, с което е предизвикал временно разстройство на здравето, което не е било опасно за живота. Същия ден по същото време и на същото място Пламен Ст. е унизил същия мъж като е използвал непристойни думи и изрази, като обидата е нанесена публично. Освен това, той отправил закани срещу мъжа.



За телесната повреда и заканата окръжните съдии са осъдили Пламен на пробация с две пробационни мерки – „задължителна регистрация по настоящ адрес” за срок от 1 година и „задължителни периодични срещи с пробационен служител” за същия период. За непристойното поведение той ще бъде обществено порицан и трябва да плати глоба в размер на 1500 лв. Освен това, окръжният съд е решил той да изтърпи най-тежкото от наложените му наказания – пробация с двете задължителни пробационни мерки за срок от 1 година и е присъединил към него наказанието обществено порицание и глоба в размер на 1500 лв. Магистратите са уважили частично предявените срещу Пламен три граждански иска и са го осъди да плати обезщетение нанесените неимуществени вреди в размер по 1500 лв. за всяко от трите деяния, ведно със законната лихва, считано от датата на увреждането.

            Делото в първоинстанционния съд е образувано по тъжба на пострадалия 57-годишен. Според нея, той и брат му имат животновъдна ферма в с. Полк Дяково. На 24 ноември пострадалият пристигнал в селото и бил присрещнат в центъра му от Пламен, който се нахвърлил да го бие, удрял го с юмруци, съборил го на земята и го ритал, като го псувал и заплашвал да запали имота му и да го изсели. Причина за свадата станал инцидент с кучета, собственост на брата на пострадалия. Според Пламен, те били разкъсали агнета на майка му, а преди това са се нахвърлили върху децата му.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок. НДТ 

 


Сходни връзки

4500 ЛЕВА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ЩЕ ПЛАЩА ПОБОЙНИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди