изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:49 EEST
И чиновници на Миро Найденов летели със "Спартан" из чужбина    
НовиниЕдин час полет с военен самолет “Спартан” струва 15 000 лв. След последното правителствено заседание стана ясно, че при предишната власт от земеделското министерство са ползвали услугите на армията и наели военнотранспортен самолет “Спартан”, за да летят не край ниви и над полета, а до Прищина. Това каза военният министър Ангел Найденов по ТV7.

Информация за това открил изумен сегашният аграрен министър Димитър Греков и я докладвал пред колегите си на заседанието на кабинета. Тепърва обаче щяло да се уточнява колко пари са пръснати са този полет до Косово.

Такива разходи директно ощетяват подготовката на летците. От натрупаните над 800 000 лв. са възстановени само около 150 000 лв. и това ощетява военната подготовка, а се чудим как да осигурим летателни часове, коментира Ангел Найденов.

Той отново подчерта, че не е открил нито един документ, който да разрешава ползване на военни самолети и хеликоптери за протоколни нужди. За да закърпи поне част от дупките в бюджета на отбраната, на заседанието в сряда военният министър поискал от финансовия си колега да се намери начин за възстановяване и на останалите 650 000 лв., които МО похарчило за воаяжите на властта при кабинета „Борисов”.

„Монитор” отбелязва, че става въпрос за 67 полета с военни самолети и хеликоптери в страната и чужбина, които били заявявани неправомерно като „специални задачи”. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

И чиновници на Миро Найденов летели със "Спартан" из чужбина | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.20 секунди