изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:52 EEST
Хвърчат шефски глави заради петгодишния Цецко с ампутираните пръстчета    
НовиниНачалникът на отдел „Закрила на детето“ във Враца Незабравка Костова е уволнена заради печално известния Цецко. Информацията потвърди директорът на социалното подпомагане Нели Стоянова. Костова е уволнена в петък, а наказания са отнесли началничката на социалната служба в града Нели Стоянова и социалният работник, който е работил със семейството.

Петгодишният Цецко от Враца претърпя ампутиране на пръсти на краката, след като беше оставен да живее от майка си на терасата. В момента детето вече се чувства добре психически и физически и дори тича в новия си дом. Момченцето е настанено в приемно семейство в Монтана.

Незабравка Костова ще обжалва решението на агенция „Социално подпомагане“. "Винаги се дава шанс на родителите, като в този случай все още не се знае каква ще бъде тяхната отговорност, защото съдът и прокуратурата все още работят по случая“, каза пред tribali.info Нели Стоянова.

Тя допълни, че близките и съседите са били много активни пред медиите, но в „Закрила на детето“ не са подавали сигнали за нередности. При последвалите разговори за явяване като свидетели пред съда, всички отказали.

Според Стоянова случаят с Цецко е бил преекспониран в медиите и не е трябвало да се стига до уволнения. Тя заяви, че няма как социалният работник да е непрекъснато до проблемното семейство или да предвижда без никакви симптоми какво ще се случи след известно време. Тя не скри, че случаят е бил много тежък и проблемен.

„Благодарение на социалните работници този случай беше установен и детето бе изведено във важен момент, което е показателно, че работникът си е свършил работата“, категорична бе Нели Стоянова. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Хвърчат шефски глави заради петгодишния Цецко с ампутираните пръстчета | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди