изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-20 @ 07:11 EEST
Окръжен съд – Добрич, разглежда дело за причинена тежка телесна повреда с последвала смърт    
Ред и сигурностОкръжен съд – Добрич, даде ход на наказателното дело срещу 29-годишния Ивайло Р. П. от гр. Перник и Васил Л. Г. от гр. София. Двамата са подсъдими по обвинение на Окръжна прокуратура – Добрич, за това, че на 29.08.2011 г. в землището на с. Камен бряг, община Каварна, умишлено са нанесли на младеж от гр. Нова Загора тежка телесна повреда, изразяваща се в

  постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота, обусловено от тежка закрита черепно-мозъчна травма с контузия на мозъка и мозъчния ствол, кръвоизлив под твърдата мозъчна обвивка и под меките мозъчни обвивки, както и двустранна огнищна бронхопневмония, развила се в резултат на контузия на десен бял дроб, вследствие на което по непредпазливост причинили смъртта му, която е настъпила на 08.09.2011 г. в гр. Варна.

Окръжен съд – Добрич, конституира като граждански ищец и частен обвинител по делото майката на пострадалия и допусна за съвместно разглеждане предявения от нея граждански иск в размер на 200 000 лв. Като частен обвинител бе конституиран братът на пострадалия.

Ивайло П. и Васил Г. не се признаха за виновни пред съда, но дадоха обяснения за случилото се.

Според обвинителния акт двамата подсъдими и техни приятели били на технофестивал в с. Камен бряг, като някои от компанията нощувала на палатки. Пострадалият бил разположил палатката си в близост до компанията. Той бил употребил алкохол. Около 15 ч. той се спречкал с другите младежи и започнал да хвърля по тях камъни и празна бутилка от минерална вода. Ивайло П. го попитал какво иска, а пострадалият се ядосал и започнал да го псува. Двамата се сдърпали, но били разтървани от останалите в компанията, като Васил Г. го бутнал към неговата палатка. Младежът от Нова Загора хвърлил голям камък към двамата подсъдими и разправията се подновила, като си разменили удари. Понасяйки удари в главата и по тялото си, пострадалият се претъркалял до палатката си и останал да лежи на няколко метра от нея. В това време две момичета от компанията довели двама униформени. Единият се приближил до лежащия по гръб на земята младеж и видял, че той е със затворени очи, а по носа му имало кръв. Полицаят го побутнал, но момчето реагирало едва на шестия път, седнало и напсувало полицаите. От него се носел силен мирис на алкохол. Служителят на реда го попитал за името му, но пострадалият промърморил нещо неразбираемо, посочил хората от другите палатки, изправил се и отишъл до своята, пъхнал си главата вътре и се завил с част от платнището. Полицаите преценили, че той е в нетрезво състояние, предупредили останалите да не го закачат, а да го оставят да се наспи, и си тръгнали.

Прокуратурата посочва, че след десетина минути пострадалият станал и се отправил към близката сцена, като се олюлявал по пътя. Близо до сцената той паднал и бил намерен в безпомощно състояние първо от френски гражданин, после от българин, които поотделно се обадили на телефон 112. На местопроизшествието пристигнал екип на Спешна помощ – Каварна. Лекарят установил, че младежът не е в съзнание и няма белези от външни наранявания по тялото му. Пострадалият бил отведен първо в МБАЛ – Добрич, а след това транспортиран в МБАЛ „Св. Анна”, гр. Варна. Там му била направена спешна неврохирургична операция за отстраняване на хематом под твърдата мозъчна обвивка. Въпреки положените усилия, на 08.09.2011 г. той починал, без да дойде в съзнание.

Днес съдът разпита явилите се в съдебното заседание 9 свидетели и 15 вещи лица, изготвили съдебно-химическа експертиза, комплексна съдебно-медицинска експертиза на трупа на пострадалия, комплексна техническа и преводаческа експертиза за получените на телефон 112 сигнали за инцидента и съдебно-психиатрична и психологическа експертиза на двамата подсъдими. По искане на адвокатите им съдът допусна да бъде изготвена нова съдебно-техническа и преводаческа експертиза за точните часове, съдържанието и технически данни за тези обажданията.

Делото е отложено за 23.09.2013 г.  

 

25.06.2013 г.                                                 Пресслужба Добрички окръжен съд
 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, разглежда дело за причинена тежка телесна повреда с последвала смърт | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди