изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:13 EEST
СВЕТИ ДУХ СЪБРА НА ПЛОЩАДА СТОТИЦИ ДОБРИЧЛИИ ЗА МОЛЕБЕН И КУРБАН    
ОбществоМолебен за телесно здраве и душевно спасение на добричлии и добруджанци бе отслужен от Варненският и Великoпреславски митрополит Кирил в съслужие с духовници от Добрич

Не можем всичко да чакаме от Бога, а първо ние трябва да свършил своята работа, каза вчера Варненският и Великoпреславски митрополит Кирил. В съслужие с духовници от Добрич, той отслужи молебен за телесно здраве и душевно спасение на добричлии и добруджанци. Владиката поздрави присъстващите на площад „Свобода” няколко стотин добричлии с празника Свети Дух, като пожела божието благословие. Той припомни думите на Апостол Павел „Изпълвайте се не с някакви духове на злоба и омраза, а с даровете на светия дух – благост, вяра в Бога, кротост, въздържание, защото против добродетелите няма закони". И призова да се стараем да оползотворяваме това, което Господ ни е дал, защото чрез неговото благословие, ние получаваме всички тези блага и сили да се трудим и ние да продължим това Божие дело, което вече зависи от всички нас, защото не можем да чакаме за всичко от Бога, а първо ние трябва да си свършим работата”, каза митрополитът.

Той подчерта, че имаме нужда от мир, благост, кротост, да се обичаме едни други и преди всичко, да обичаме Бога, за да има благоденствие и плодородие, особено от хубавата добруджанска земя. Когато всички сме обединени – представителите на църквата, общината и държавата, ще има повече радост и щастие, каза още митрополит Кирил. Той изказа благодарност на кмета Детелина Николова, на всички, които са подкрепили тази инициатива и напомни на тези, които имат възможност да благотворят, да раздават на тези, които имат нужда – дали от храна, дрехи или нещо друго. Така ние ще осъществим себе си като православни християни, каза още негово високопреосвещенство митрополит Кирил.

Музикален поздрав към добричлии поднесе оркестърът към ансамбъл „Добруджа".

По инициатива на кмета Детелина Николова на присъстващите на молебена няколко стотин души бе раздаден осветен курбан от агнешко и риба. За да се избегнат проблеми, имаше охрана от полиция и охранителна фирма, а служители на общинския социален отдел раздаваха пакетирания курбан, който е осигурен от дарители, сред които и Детелина Николова. Подготвени са били около 1000 пакета, от които около 700 са раздадени на площада, а останалите са предоставени на църквата.

Възрастни хора протягаха ръце към общинските служителки с пакетите с курбан, докато народната песен, която се лееше над площада, прославяше богатството на добруджанска земя.

НДТ

 


Сходни връзки

СВЕТИ ДУХ СЪБРА НА ПЛОЩАДА СТОТИЦИ ДОБРИЧЛИИ ЗА МОЛЕБЕН И КУРБАН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди