изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-09 @ 05:33 EEST
НАЦИОНАЛИТЕ НИ ПО ЛЕКА АТЛЕТИКА ОТПАДНАХА ВЪВ ВТОРА ЛИГА    
СпортДостойно представяне на Мирчева и Ганчев

Националният тим на България по лека атлетика отпадна във Втора лига. Това стана на Европейския отборен шампионат в Дъблин, където състезателите ни в Царицата на спортовете заеха предпоследното 11 място. Лекоатлетите ни останаха само на 3 точки от спасителната 10 позиция, като в последните две дисциплини бяха изпреварени от Естония. В последния ден на пистата излязоха двама добричлии - Милица Мирчева завърши на девето място на 5000 метра, а Георги Ганчев стана шести с щафетата ни на 4 по 400 метра.

През следващата година националният ни тим ще се състезава във 2-ра лига заедно с последния в класирането от Дъблин – Швейцария. Чехия, Швеция и Холандия пък се изкачват във Висшата лига, като първите трима в 1-вата.

Спечелилият една от четирите победи за България на Европейското отборно първенство от Първа лига Митко Ценов заяви, че догодина страната ни ще се върне в по-горната лига, след като в неделя  изпадна в по-долната само за три точки. "Бягането ми беше много хубаво, направих точно, каквото трябваше. Имаше силен вятър, но това не ми попречи. За финала си мислих още от предишния ден, но не бях сигурен, че ще стана първи, но като видях, че съм първи, реших да го направя. Мисля, че всеки даде най-доброто от себе си, може би другата година ще се върнем в групата", сподели победителят на 3000 м стипълчейз Ценов при пристигането си на летище "София" вчера. Възпитаникът на Йоло Николов допълни, че продължава подготовката си за Европейското първенство за младежи до 23 години в Тампере през юли, като тренировките ще продължат с лагер на Белмекен.

Отборно класиране – 1-ва лига:

1.Чехия – 351.5 точки

2. Швеция – 311 точки

3. Холандия – 299 точки

4. Румъния – 297.5 точки

5. Португалия – 269 точки

6. Финландия – 250.5 точки

7. Ирландия – 242 точки

8. Белгия – 236.5 точки

9. Унгария – 225 точки

10. Естония – 211 точки

11. БЪЛГАРИЯ – 208 точки

12. Швейцария – 206 точки

 


Сходни връзки

НАЦИОНАЛИТЕ НИ ПО ЛЕКА АТЛЕТИКА ОТПАДНАХА ВЪВ ВТОРА ЛИГА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди