изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:31 EEST
Станишев: Кукловоди зад протеста. На избори, ако ”Атака” не влезе в НС    
ПолитикаЛидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че ако и утре "Атака" каже, че няма да участва в работата на парламента, това променя ситуацията и създава условия за предсрочни избори. Според него зад протеста стоят едни и същи кукловоди.

Днес парламентът не можа да заработи и да избере новия вицепремиер заради липса на кворум. Освен ГЕРБ, които бойкотират парламентарните заседания, не дойдоха и от "Атака".

"Неучастието на „Атака” най-ясно показва, че тя не подкрепя правителството”, заяви Станишев.

След извънредно заседание на ПГ на левицата той подчерта, че дали ще има работещ парламент не зависи само от БСП и националистите трябва да заяват своята позиция.
Станишев уточни, че вероятно днес представители на Коалиция за България ще се свържат с парламентарната група на Волен Сидеров.

Запитан дали ще се извини на Бойко Борисов, който заяви, че само тогава ще се върне в НС, Станишев отговори:

За какво? Ако говорим за извинения, в продължение на 4 години г-н Борисов изговори какво ли не за БСП, което е неприемливо".

По-късно от ГЕРБ заявиха пред "Фокус", че ще влязат в НС, когато в дневния ред бъде включена една единствена точка – за промените в Изборния кодекс.

Лидерът на левицата отново заяви, че продължават много категорично да подкрепят работата на правителството на Пламен Орешарски. 

На въпрос дали БСП ще се опита да състави нов кабинет с мандат на партията, ако се стигне до оставка на правителството Станишев отговори:

„Това засега е хипотеза. Не виждам нужда да отговарям на този въпрос”. 


За протеста

"Това, което днес се случва пред парламента, изобщо не представлява гласа на българските граждани. Има 200-300 души, сред които доста добре идентифицирани, мотивирани хора, които представляват определени интереси, в това число и икономически", каза Сергей Станишев. 

Според него се вижда нарастваща организация, "едни и същи кукловоди", които не искат да се приемат готвените от управляващите промени - например в енергийните закони, тъй като ще бъдат засегнати големи корпоративни интереси.
На въпрос кои са кукловодите, той отговори, че един от тях е ГЕРБ, които са най-заинтересувани от предсрочни избори.

"Нямаме самочувствието на кукла на конци. Тези, които подклаждат протестите политически и икономически, работят срещу интересите на хората", допълни бившият премиер.

За президента

Според Станишев в последните седмици Росен Плевнелиев не се е държал като държавен глава, представляващ интересите на всички граждани.

"Той може да има определени пристрастия към една или друга политическа сила, да не харесва един или друг лидер, но по Конституция е длъжен да работи за стабилността на държавата и институциите", категоричен бе лидерът на БСП.

Той обаче добави, че би било погрешно в този момент да се започва война между институциите, която да ескалира допълнително напрежението. Затова от левицата са готови да дадат шанс на държавния глава да спазва Конституцията и да не прекрачва граници. 

"Той не е назначавал това правителство, за да сваля доверието си към него", допълни лидерът на социалистите.

След избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС Плевнелиев заяви, че сваля доверието си от управляващите.
http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Станишев: Кукловоди зад протеста. На избори, ако ”Атака” не влезе в НС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди