изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:27 EEST
Делегация от Китай посети Казанлък    
КитайДелегация от община Шаосин, Китай, посети Казанлък, съобщиха от пресцентъра на общината. Делегацията беше водена от заместник-кмета на общината Фън Дзиенджун, като заедно с него бяха представители на местната власт на града и бизнесмени с интереси към розовите насаждения, продукти на основата на розово масло, декоративните рози, производство на цветя, земеделие, представители на външнотърговски компании.

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова беше домакин на срещата, на която присъстваха и розопроизводители, производители на други етеричномаслени и лечебни култури, на розово масло и продукти на розова основа от регион Казанлък.
Галина Стоянова приветства гостите, представи община Казанлък и приоритетите в нейното развитие, подчерта важността на всеки един отрасъл на промишлеността и икономиката, акцентира върху отглеждането на маслодайна роза и производните от нея.
Представителите на бизнеса от двете страни обмениха информация, запознаха се с възможностите за установяване на конкретни контакти в съответните сфери.
Заместник-кметът на община Шаосин подчерта, че Казанлък е невероятен град, имащ неповторима обаятелна сила. Г-жа Джао Ли, генерален мениджър на външнотърговска компания, подчерта, че Казанлък е известен в Китай и по света с Розовата долина и с розовото си масло.
Ръководителят на китайската делегация покани специалисти в розопроизводството да посетят Шаосин, предложи на Община Казанлък сближаване на местните власти и създаване на по-тесни, дружески връзки между двете общини. Той покани кмета на община Казанлък и представителите на бизнеса в общината на бизнес форум, който ще се състои в Шаосин на 3 ноември. Отделно от това г-н Дзиенджун информира, че след завръщането си в Китай след това посещение в България, ще инициира работна среща между представители на бизнеса от двете страни.
Шаосин е световноизвестен със своя текстил и затова представителите на Китай предложиха възможност за създаване на комплекти, съчетаващи изящния китайски текстил с козметични, хранителни и др. продукти на основата на световноизвестната казанлъшка маслодайна роза.
След размяната на подаръци – албуми, показващи фотоси и информация съответно за градовете Шаосин и Казанлък, гостите посетиха Казанлъшката тракийска гробница и Музея на розата.
Град Шаосин е разположен на около 60 км от известния китайски град Ханджоу. Известен като „град на реките“ и „град на мостовете“, Шаосин е един от най-древните градове в Китай, но същевременно влиза в топ 30 на най-развитите индустриални градове в страната. Макар че според китайските мащаби се смята за неголям, наброява близо 4,5 млн жители. Известен е със своя текстил, а текстилното му тържище се слави като най-голямото в Азия. Регионът е най-големият производител на вина в Китай. Машиностроенето, химическата и мебелната промишленост са други промишлени отрасли, развити в района на Шаосин. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Делегация от Китай посети Казанлък | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди