изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:08 EEST
В ЕС се разбраха какво да правят със закъсали банки    
Европейски съюзЕвропейските министри на финансите постигнаха компромис по правилата за подпомагане или ликвидиране на банки, при запазване на интересите на данъкоплатците, предаде Франс прес, като цитира дипломатически източници.

След повече от шест часа разговори бе постигната договореност по спорния проблем за степента на гъвкавост, с която да разполага всяка държава.

След 18-часови разисквания министрите се разделиха през нощта в петък срещу събота в Люксембург, без да постигнат съгласие, напомня АФП. Те бяха определили кой ще плаща, когато трябва да се подпомогне иди да се ликвидира банка и в каква последователност: първо акционерите, след това най-слабо осигурените кредитори, след тях притежателите на облигации и на последно място вложителите, когато става дума за суми над 100 000 евро.

Ирландското председателство на ЕС обаче не успя да сближи позициите на две групи. В първата бяха Франция и Великобритания, които настояваха за известна гъвкавост при всеки отделен случай. Париж например иска по-голяма защита при определени случаи на индивидуалните вложители и малките и средни предприятия.

Други страни, сред които Германия, Хол.андия и Финландия, отстояваха възможно най-стриктни правила, за да не се допуска несигурност, която може да прогони инвеститори и вложители.

Те искат в бъдеще да се изключи използване на държавни пари, добавя АФП.

http://lifescandal.com

 


Сходни връзки

В ЕС се разбраха какво да правят със закъсали банки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди