изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:29 EEST
Дузпи пратиха Испания на финал срещу Бразилия    
СпортИспания победи Италия със 7:6 след изпълнение на дузпи в 1/2-финален мач от турнира за Купата на Конфедерациите и се класира за финала. В редовното време и продълженията мачът завърши 0:0.


Първото полувреме предложи атакуващ футбол, но не и голове. Испанците пропуснаха на няколко пъти като Фернандо Торес направи за смях Бардзали в 38-ата минута, но пропусна да матира Буфон. "Скуадра адзура" използваше умело офанзивните си футболисти, а Кристиан Маджо на два пъти пропусна да накаже Касияс като стражът на "ла фурия роха" се намеси блестящо в 17-ата и 36-ата минута на двубоя.
През втората част Чезаре Прандели заложи на атакуващ футбол, пускайки Монтоливо на мястото на Бардзали. В 73-ата минута Киелини пробва с глава да матира Касияс, но не сполучи. Буквално в следващата атака Педро се измъкна от защитниците на Италия, но също не успя да се разпише. Пет минути преди края на редовното време Пике пропусна да се разпише.

В последната минута на редовното време Мата опита да донесе победата на Испания, но не сполучи и срещата отиде в продължения. Още в 93-ата минута Джакерини нацели гредата зад Касияс. Шест минути по-късно Иниеста копна топката за Жорди Алба, но той стреля над вратата.

Отборите започнаха да играят малко предпазливо. В 115-ата минута Шави нацели гредата и по този показател двата състава запазиха равенството - по една. В последните минути на второто продължение испанците бяха по-активният отбор, но до гол не се стигна и някак закономерно дузпите трябваше да определят победителя. 

Първи зад топката застана Кандрева и матира Касияс, пращайки топката в центъра на вратата. Шави изравни - 1:1. Акуилани отново даде преднина на "скуадра адзура" независимо, че Касияс улови ъгъла.

Иниеста изравни на 2:2. Де Роси също не пропусна, както и Жерар Пике. Джовинко направи резултата 4:3, а Серхио Рамос възстанови равенството - 4:4. Пирло и Мата не сгрешиха и равенството се запази - 5:5.

Монтоливо реализира шестата дузпа за "скуадра адзура". Бускетс отново изравни. Леонардо Бонучи прати кълбото над вратата, а това беше използвано от испанците. Хесус Навас препарира Буфон и прати европейския и световен шампион на финала.  http://www.sportni.bg
 


Сходни връзки

Дузпи пратиха Испания на финал срещу Бразилия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди