изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 06:53 EEST
ОТКАЗВАТ НА НЕПЪЛНОЛЕТНИ ДА РАБОТЯТ КАТО СПАСИТЕЛИ    
ИкономикаОбластната инспекция по труда в Добрич е дала разрешения за 75 непълнолетни да започнат работа в туристически обекти през сезона, съобщи директорът й Младен Мартинов.

Според него, има спад в броя на заявленията, което, най-вероятно се дължи на насищането на пазара на труда с възрастни и с икономическата криза, която води до намаление на персонала и в хотелите и ресторантите.

Повечето непълнолетни ще работят през туристическия сезон като пиколо, продавачи на хранителни и промишлени стоки или аниматори.

Подадените молби за работа на непълнолетни са били с две повече, но те са получи отказ. Единият е бил за това, че младежът е трябвало да работи като администратор, но не са били представени доказателства, че той няма да работи нощна смяна. Другият отказ е за работа като общ работник в строителството, което е дейност с увеличен риск и работа с тежести, което е недопустимо.

От инспекцията обаче категорично отказват ненавършили 18 години да бъдат наемани като водни спасители, каза Младен Мартинов. Той  коментира, че младежите, дори да са добре физически сложени и да са завършили специални курсове, нямат шанс да получат работата, защото психически не са достатъчно зрели да спасяват хора.

През миналата година около 200 ученици са получили разрешение да работят от Инспекцията по труда. НДТ

 


Сходни връзки

ОТКАЗВАТ НА НЕПЪЛНОЛЕТНИ ДА РАБОТЯТ КАТО СПАСИТЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди