изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:50 EEST
ГУБЕРНАТОРЪТ СВИКА СРЕЩА ЗА ЖЪТВАТА    
ЗемеделиеКакто заяви при встъпването си в длъжност, една от първите срещи, които свика и проведе областният управител бе на тема безопасността на жътвената кампания. Това съобщиха от пресцентъра на администрацията, като добавят, че са предприети необходимите мерки прибирането на реколтата да премине без опасност от пожари.

Областния управител Недко Марчев се е срещнал и разговарял с временно изпълняващия длъжността началник на областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението" /ПБЗН/ - Добрич, гл. инспектор Дарин Димитров, като двамата обсъдели предприетите мерки и предстоящи задачи пред областно управление ПБЗН и районните служби по осигуряване на пожарната безопасност през жътвената кампания, заявяват от пресцентъра. В хода на разговора, е станало ясно, че е създадена необходимата  организация за взаимодействие с други териториални структури на министерства, както и администрации на изпълнителната власт, за опазване на реколтата от пожари.  Изпратени са уведомителни писма с конкретни мерки, които трябва да се спазват преди, по време и след кампанията до ВиК, Държавно горско стопанство, Държавно ловно стопанство, енергоразпределителното дружество, военни поделения и други структури, имащи съоръжения на територията на житни масиви и в близост до тях. Особено внимание е отделено на мерките по обезопасяване на сервитутните ивици край автомобилните пътища, електропроводите и други съоръжения, граничещи и преминаващи през посевите.


ЖЪТВАРИ, РЕСТОРАНТ "БЕЛИЯТ БРЯГ" В МЕСТНОСТТА "ИКАНТАЛЪКА" ВИ КАНЯТ

Служителите на "Държавен противопожарен контрол" съвместно с "Контролно-техническата инспекция" - Добрич, по утвърден график извършват съвместни проверки на земеделската техниката, която ще е ангажирана с прибирането на реколтата, като до момента са проверени над 2700 броя селскостопански единици. Създадена е организация едновременно да се провеждат и инструктажи на участниците в кампанията.

От ОУ ПБЗН - Добрич, е изготвено уведомително писмо и до земеползвателите и такива, които ще извършват други спомагателни дейности по прибиране на зърнената реколта. В писмото изрично е акцентирано върху съществуващата забрана за изгарянето на стърнища и други растителни остатъци в земеделските земи. Съвместно с органите на полицията ще се извършат проверки за спазване на забраната за опалване на стърнища и други растителни отпадъци, съгласно Закона за опазване на земеделските земи. В рамките на срещата е било обсъдено изграждането на доброволни формирования. На територията на областта към момента съществуват такива само в общините Тервел, Балчик и Генерал Тошево. Поради това при необходимост ще се използват гасаческите групи в населените места /създадени за помощ при гасене на горски и полски пожари/. Сред набелязаните мерки, са и срещите с представители на местната власт по общини, за уточняване на начините за оповестяване на населението и съсредоточаване на допълнителни сили при евентуално възникване на големи пожари. В готовност са и противопожарните автомобили, които са оборудвани с технически средства за гасене на пожари в житни масиви. НДТ

           

 


Сходни връзки

ГУБЕРНАТОРЪТ СВИКА СРЕЩА ЗА ЖЪТВАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.21 секунди