изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:44 EEST
Заместник на финансите поема надзора на касата    
ЗдравеСофия. Заместник-министър от министерството на финансите ще поеме надзорния съвет на касата. Това съобщи министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева вчера. Тя обаче не уточни конкретното му име. Начело на надзорния съвет трябваше да застане заместник от министерството на здравеопазването.

Очакваше се това да бъде проф. Чавдар Славов, но той не може да поеме поста, тъй като идва от болница и има конфликт на интереси. Аналогично е положението с другия здравен заместник д-р Бойко Пенков.

Поради тази причина начело на надзора ще застане зам.-икономически министър, а сред другите представители на държавата ще са зам.-министър от финансовото ведомство, човек от НАП и председателя на Агенция "Медицински одит". Техните назначения се гласуват "на подпис" в момента от Министерски съвет.

До края на годината ще бъде готова новата здравна карта, която готви ведомството на Таня Андрева. Идеята ни е в малките населени места да има общинска болница или медицински център с 10 болнични легла и спешен център, обясни тя на народните представители. В общинските болници пък ще се направи преразглеждане на дейностите, които могат да вършат.

От една страна ще се снижат медицинските стандарти, за да им дадат право на повече работа, от друга обаче ще се ревизират някои дейности, за които няма пациенти. Във всяка общинска болнца трябва да има отделение по вътрешни болести, хирургия, детски болести и пулмология, обясни здравният министър. Освен това тези клиники ще получат и държавна субсидия, която беше спряна при предишните управляващи.  http://www.standartnews.com

 


Сходни връзки

Заместник на финансите поема надзора на касата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди