изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:51 EEST
ОСЪДИХА ЖЕНА, УХАПАЛА ДО КРЪВ ПОЛИЦАЙ ПО ИЗБОРИТЕ    
Ред и сигурностПрез октомври 2011 година полицай, който е работел като  старши технически сътрудник в Управление на собствеността и социални дейности бил придаден към РУ Полиция за охрана на избирателна секция по време на втория тур на изборите за президент, вицепрезидент и органи на местна власт. Той и негов колега били определени за охрана на секция, която се помещавала в сградата на училището в генералтошевското село.

Осъдената жена е била член на секционната избирателна комисия. Инструктажът на полицейските служители бил проведен на 27 октомври 2011 година, а в предизборния ден за втория тур - на 29 октомври, членовете на секционната комисия, лицата, охраняващи секцията и представители на местната власт били във фоайето на училището за получаване на изборните книжа и материали. Възникнал спор по повод провеждането на първия тур на изборите и работата на секционната комисия. Жената спорела с останалите членове на комисията и с председателя й и кметския наместник. Останалите членове на комисията я убеждавали, че не е права и не са били допуснати нарушения. Тогава жената започнала да крещи срещу останалите членове на комисията и ги обиждала. Тогава един от полицаите се намесил и я предупредил да прекрати спора, а тя му отвърнала, че той трябва да млъкне. Униформеният й обяснил, че нагнетява напрежение сред членовете на комисията и я помолил да излезе навън. Жената отказала, като му отвърнала, че той трябва да излезе. Тогава полицаят я хванал за ръката и я повел към вратата на фоайето за да я изведе навън. Жената се съпротивлявала, дърпала се и когато стигнали до входната врата, се захванала за касата на вратата, за да не бъде изведена. Служителят на реда опитал да отстрани ръката й от касата и в същия момент тя го захапала по единия пръст на лявата ръка до кръв. Общинската избирателна комисия в Генерал Тошево била уведомена за възникналия конфликт и с решение на същата комисия кавгаджийката била освободена като член на секционната комисия.

Приложено по делото съдебно-медицинско удостоверение е показало, че пострадалият полицай е получил разкъсна рана по четвъртия пръст на лявата ръка.

В обясненията си на досъдебното производство и на дадената й последна дума по време на съдебното производство жената обяснила, че е ухапала полицая, водена от импулса за самосъхранение и за предпазване от евентуално падане и нараняване. По време на досъдебното производство тя е заявила, че не е повишавала тон и не е предизвиквала напрежение сред останалите членове на комисията, както и че полицаят се е държал грубо с нея. Тези й твърдения обаче били категорично опровергани от показанията на свидетелите по делото.

Районният съд е признал С.И.С. за виновна за причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице, което е било охрана на изборна секция. Наложена й е глоба в размер на 500 лева. Освен това, тя трябва да плати и 80 лева съдебни разноски. НДТ

 


Сходни връзки

ОСЪДИХА ЖЕНА, УХАПАЛА ДО КРЪВ ПОЛИЦАЙ ПО ИЗБОРИТЕ | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ОСЪДИХА ЖЕНА, УХАПАЛА ДО КРЪВ ПОЛИЦАЙ ПО ИЗБОРИТЕ
Автор: Anonymous да 2013-07-06 @ 09:48 EEST
Държавата трябва сериозно да се замисли за правата на полицаите не само да им вменява куп задължения.Да се върнат правата им преди 1989год .какво е то сега и саполанковците не им пука от полицията.Трябва да се върне уважението към институцията.Съдебната ни система също ги срина,като че ли работят против тях.Ако имахме стабилна съдебна система тази с ухапването трябваше поне 6месеца затвор да отнесе,без право на обжалване.Полицията и съда трябва да работят в синхрон.ТОВА Е ИСТИНАТА ЗА РЕД В ДЪРЖАВАТА.
ОСЪДИХА ЖЕНА, УХАПАЛА ДО КРЪВ ПОЛИЦАЙ ПО ИЗБОРИТЕ
Автор: Anonymous да 2013-07-06 @ 22:48 EEST
Правата на полицаите да се защитят от реален закон за полицията. Не може един луд Сидеров да прави за смях полицията с походите си с шпиц команди из София и да се подиграва с един полицай изпълняващ задълженията си пред Народното събрание,  да го заплашва пред очите на целия български народ.
ИЗРОДИ КАТО СИДЕРОВ СА ЗА ЗАТВОРА!

ОСЪДИХА ЖЕНА, УХАПАЛА ДО КРЪВ ПОЛИЦАЙ ПО ИЗБОРИТЕ
Автор: Anonymous да 2016-05-09 @ 22:13 EEST
харесвам такива жени които хапят това ми е страстта



Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.11 секунди