изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:00 EEST
Ефективно наказание получи 48-годишен, заради неплатен акциз    
Ред и сигурностНаказание 7 месеца и 19 дни лишаване от свобода при първоначален строг режим получи 48-годишният Богомил Д. Митев от гр. Добрич за престъпление против данъчната система. Наказанието е наложено с одобреното от Окръжен съд – Добрич, споразумение за решаване на наказателното му дело в досъдебното производство, сключеното между Митев и Окръжна прокуратура – Добрич.

                        Със споразумението той е признат за виновен в това, че при условията на посредственото извършителство на 55-годишно лице в качеството му на управител на Еднолично дружество с ограничена отговорност, е избегнал установяване и плащане на данъчни задължения в големи размери, като потвърдил неистина и затаил истина в акцизна декларация на Митница – Варна,  касаеща периода 12.07.2011 г. – 31.07.2011 г., декларирайки в по-малко със 7,68 хектолитра внесена бира, като не е начислил, не е декларирал дължим акциз в размер на  3 528 лв. Със срок на внасяне 12.08.2011 г.

            Митев е организирал регистрацията, счетоводното обслужване и други дейности на фирма на името на 55-годишния, и във връзка с въпросните вътрешнообщностни доставки на бира от страна в Европейския съюз. 

            Митев заяви днес пред съда, че се признава за виновен и доброволно е подписал споразумението с прокуратурата. Той се отказа от разглеждане на делото му по общия ред и приема последиците на споразумението на влязла в сила присъда.

            Окръжен съд – Добрич, разгледа предложеното от Окръжна прокуратура – Добрич, споразумение с Митев, след като установи, че причинените с деянието щети са възстановени и Наказателният кодекс допуска решаване на наказателното дело за това престъпление по този ред.

            Окръжен съд – Добрич, прецени, че предложеното споразумение не противоречи на закона и морала, го одобри и прекрати наказателното производство срещу Митев.

            Определението на съда е окончателно.

            Пресцентърът на Окръжен съд – Добрич, уточнява, че по реда на Глава 29 на Наказателно-процесуалния кодекс съдът разглежда сключеното между прокуратурата и обвиняемия споразумение за решаване на делото му в досъдебното производство и го одобрява, ако то не противоречи на закона и морала. В този случай съдът не разглежда делото по общия ред – с обвинителен акт, разпит на свидетели и вещи лица, и не постановява присъда, а одобреното споразумение има силата на влязла в сила присъда.

            Приложението на този наказателен институт позволява приключване на наказателното производство в кратки срокове.

05.07.2013 г.                                                 Пресслужба Добрички окръжен съд     

 


Сходни връзки

Ефективно наказание получи 48-годишен, заради неплатен акциз | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди