изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:06 EEST
ОТ 15 ЮЛИ ЩЕ РАЗДАВАТ ВАУЧЕРИТЕ ЗА ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ    
НовиниОт 15 юли започва разнасянето на 85 хиляди ваучера и групата от около 250 хил. души, имаща право на това, може да получи от трите доставчика декодерите за цифрова телевизия в рамките на една седмица - до 21 юли.

Това съобщи на пресконференция вчера министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов, цитиран от БТА. До края на септември, когато е срокът, цифровизацията ще бъде завършена. Решението за преразпределението на честотите започна от 2007 г. Въпросът е изключително тежък, коментира министърът.

За първия етап на електрификацията на линията Пловдив–Бургас за освобождаване на честотата на GSM услугата са необходими 29,5 млн. лева, уточни Папазов.

Те обаче не са били предвидени от бившето ръководство на Министерството на финансите. В отговор на въпрос за определянето на новите транспортни приоритети министър Папазов посочи, че основният приоритет в логистиката на една държава се определя от това откъде постъпват най-големите товари.

За България това са Истанбул и Констанца. Затова основен приоритет за България са тези връзки и министърът щял да се опита да убеди всички специалисти в това.

"Ние ще бъдем абсолютно некадърна нация, ако не намерим начин през пристанищата ни да влизат товари стоки и хора", каза Папазов. "За пътищата ще си запазя коментара, има хора, които по-добре разбират тази практика. Моят приоритет са жп линиите" - така министърът отговори на въпросите, свързани с продължаването строежа на магистралите и предстоящото разпределяне на парите от ОП "Транспорт". Миналата седмица бе подписан в Бургас договор за проектиране, изграждане и обзавеждане на сградите на бреговите центрове за управление на корабоплаването в Бургас и Варна.

Общата стойност на инвестицията е 3,8 млн. лева и включва проектиране и изграждане на двата брегови центъра, както и доставка и монтаж на машини и съоръжения. НДТ

 

 


Сходни връзки

ОТ 15 ЮЛИ ЩЕ РАЗДАВАТ ВАУЧЕРИТЕ ЗА ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди