изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:27 EEST
11 ЮЛИ - ДЕН НА ТРАУР ВЪВ ВАРНА И ДОБРИЧ    
ОбществоВъв връзка с безвременната кончина на Варненския и Великопреславски митрополит Кирил 11 юли, четвъртък, се обявява за траурен ден на територията на общините Варна и Добрич.

Денят е обявен за траурен със заповед на временно изпълняващия длъжността кмет на Варна Богдан Караденчев. Препоръчва се провеждането на предварително организираните официални и светски събития, с изключение на тези от личен характер, да бъде съобразено с обявения траур, отложено или отменено.

Кметът на Добрич Детелина Николова също издаде заповед 11 юли да бъде обявен за ден на траур в Добрич в памет на митрополит Кирил. Решението е взето в знак на уважение и преклонение пред святото дело на митрополита, "който с действията си обединяваше добруджанци в християнската вяра и отправяше съкровени молитви за тяхното спасение", съобщава пресцентърът на общината.

По повод деня на траур на 11 юли се отменя концертът на Китарен ансамбъл при Арт център „Палитра", който бе предвиден за 18.00 часа в Градски парк „Свети Георги". Кметът на Добрич отправя апел към добричлии: "Нека в Деня на траур запалим свещ в памет на Митрополит Кирил и се помолим за мир и покой на душата му." http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

11 ЮЛИ - ДЕН НА ТРАУР ВЪВ ВАРНА И ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.20 секунди